Döntetlen született a rangadón

ContiTech FKSE-Algyő – Orosházi FKSE-LINAMAR 33-33 (18-15)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Algyő, 200 néző. V.: Felhő, Öcsi. Orosháza: Herjeczki – Sándor R. 3, Ferenczi, MIHÁLY 7, Mátó 2, DÖME 3, NÉMETH L. 9 (4). Cs.: Szabó L., MAJDÁN (kapusok), Ambrus 3, Karap 3, Pásztor Á. 1, Lele 2. Edző: Bakó Botond. Az Algyő legjobb dobója: Németh G. 10 (5).
Kiállítások: 10, ill. 18 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4.

Nem volt különösebb tétje a Keleti csoport algyői idényzáró rangadójának az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban. Az eredmény sem a bronzérmes házigazdák, sem a bajnok orosháziak pozícióját nem befolyásolta.

A mérkőzés első öt perce az Orosházáé volt (1-3). A 7. percben kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, de ekkor még az algyőiek nem tudtak élni a lehetőséggel, csak a 20. percben sikerült kiegyenlíteniük, majd a vezetést is megszerezniük (12-11). A játékrész vége előtt öt perccel, Ambrus duplájával fordítottak az orosháziak, de két minutával később ismét kettős emberhátrányba kerültek, amit ezúttal kihasználtak a hazaiak és a szünetre háromgólos előnyt hoztak össze.

Mihály Zsolt (37) támadásban és védekezésben is remekelt (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második felvonásban a vendégek szívós munkával kiegyenlítettek (36. p.: 19-19), két perccel később pedig a vezetést is megszerezték. Felváltva estek a gólok, a 43. percben Németh László törte meg a ritmust, csapata ekkor kétgólos előnybe került. Tovább küzdöttek az orosháziak a győzelemért, a 49. percben már 4 gólos előnyt birtokoltak (24-28), de a mérkőzés vége előtt három perccel már ismét egyenlő volt az állás (31-31). Fél perccel a dudaszó előtt, egygólos orosházi vezetésnél az addig remeklő Majdán hiába hárított büntetőt, tíz másodperccel a vége előtt a hazaiaknak mégis sikerült megmenteniük az egyik pontot.

Bakó Botond: – A fiúk ma is küzdöttek, odatették magukat, mint egész évben. Jól kézilabdáztak, dicséret illeti az egész éves munkájukat és köszönet azoknak, akik mindvégig segítettek bennünket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.