Nem rohannánk fejjel a falnak

Ha egy csapat megnyeri az aktuális osztálya bajnokságát, megnyeri a jogot, hogy a következő szezonra egy osztállyal feljebb adja le a nevezését. Az OFKSE felnőtt kézilabdacsapata most ebben a cipőben jár.

Tavaly ilyenkor, mikor már tudható volt, hogy férfi kéziseink kiesnek az első osztályból, a vezetőség, az edző, a játékos mind megfogadta, hogy csak egy év és újra az elitben leszünk. Az ígéretüket teljesítették. A csapat múlt heti, törökszentmiklósi vendégjátékán – két fordulóval a bajnokság vége előtt – bebiztosította bajnoki címét. A “hogyan tovább” kérdéséről Vajer Tamással, a klub elnökével beszélgettük.

– Kezdjük az elején. Névadó szponzorunk is, a város is azt szerette volna, ha az első évben nyerjük az NB I/B-t. Úgy igazoltunk, hogy esélyes legyen a győzelemre a csapat. A célért a játékosok, edzők, és mindenki példamutatóan dolgozott. Kialakult egy jó csapategység és nyertük sorra a meccseket, három kivételével mindet. Közben kialakult némi likviditási probléma. Két nagy támogató cégünk is beruházásba kezdett, így a társasági adójukat felhasználták. Ennek megoldásán folyamatosan dolgozunk – kezdi a klubelnök.

Jó lenne, ha a B-közép ismét az NB I-ben buzdíthatná a Csapatot (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A szurkolókat, illetve a kézilabdát szerető orosházi közönséget most, az öröm pillanataiban az foglalkoztatja elsősorban, hogy kedvenceiket újra az élvonalban láthatják-e. Az egyszerű kérdésre azonban nem teljesen egyértelmű a válasz.

– A nevezést a szövetség felé június 30-ig kell leadni. Azon dolgozunk, hogy olyan anyagi stabilitást építsünk ki a csapat mögé, amellyel elindulhatunk az első osztályban. Én a magam részéről ezt szeretném, ugyanakkor hiba volna fejjel ugrani a falnak. Ha nem csak átszállójegyet szeretnénk váltani az NB I-be, de meg is szeretnénk ott ragadni, akkor mindenképp meg kellene erősíteni a csapatot. Nem látom értelmét annak, hogy – mint most a Vecsés – sorozatos vereségeknek tegyük ki magunkat és szurkolóinkat és 0 ponttal kiessünk. Ezt pedig csak biztos anyagi háttérrel kerülhetjük el. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Orosházán négyszázötven fiú kézilabdázik, az OFKSE országosan jegyzett utánpótlás bázis, és a gyerekek nem láthatják kárát semminek – szögezi le Vajer Tamás.

Szándék tehát már van az egyesület vezetése részéről az élvonalbeli szereplésre. Az elkövetkező hónapokban kiderül, hogy milyen anyagi hátteret sikerül teremteni, lesz-e elegendő pénz az első osztályra, addig pedig a szurkolók közt mehet a tippelgetés, találgatás. A klubelnök azt azonban megígérte, hogy amint pont kerül az ügy végére, az OrosCafé fogja először megírni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.