Bajnokcsapat!!!

Törökszentmiklósi Székács – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-37 (10-18)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Törökszentmiklós, 150 néző. V.: Földesi, Halász. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M., Ferenczi 8 (2), Zubai, Mihály 1, Döme 1, Németh L. 5. Cs.: Herjeczki, Majdán (kapusok), Mátó 8, Lele 5 (3), Sándor R. 7, Karap 2, Zvolenszki. Edző: Bakó Botond. A Törökszentmiklós legjobb dobója: Katona 8. Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 6/5.

Az esélyesebb orosházi együttes vette kézbe az irányítást, ám a kiesés ellen küzdő hazai csapat a mérkőzés elején még tartotta magát (11. p.: 4–6). Akadt olyan időszak az első félidőben, amikor három orosházi mezőnyjátékos volt a pályán, de még akkor is kétszer be tudtak találni a Törökszentmiklós kapujába, amikor kettős emberhátrányban játszottak (15. p.: 6–8). Ezután sebességet váltottak az orosháziak és megnyugtató előnyt hoztak össze a félidő végéig.

Ferenczi Botond nyolc góllal járult hozzá a diadalhoz (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második felvonás három gyors orosházi góllal kezdődött (33. p.: 10–21), ami tulajdonképpen már ekkor eldöntötte a mérkőzés, a pontok sorsát. A folytatás izgalommentesen alakult. A vendégek még ezután sem dőltek hátra, tovább növelték a különbséget, amit aztán meg is őriztek a találkozó végéig. Az Orosháza ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Az OFKSE ezzel az utolsó két fordulótól függetlenül megnyerte az NB I/B-s bajnokság Keleti csoportját, az üldöző PLER-Budapest már nem érheti utol a 34 pontot begyűjtött Békés megyei gárdát. Az Orosháza az első hellyel jogot szerzett az NB I-ben való indulásra. A bajnokság hosszabb szünet után, május 10-én folytatódik.

Bakó Botond: – Amit terveztünk, elvégeztük. Nagyon örülök a bajnoki címnek, büszke vagyok a fiúkra! Köszönjük mindenkinek támogatást!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.