A Debrecen is kipipálva

DEAC – Orosházi FKSE-LINAMAR 23-26 (10-9)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 250 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 3, Ferenczi 4, Lele 2, Döme 3, Balázs 4, Németh L. 7 (2). Cs.: Herjeczki (kapus), Mihály 1, Zubai, Karap, Sándor, Mátó 2, Ambrus. Edző: Bakó Botond. A Debrecen legjobb dobói: Illés 6, Mándi 5.
Kiállítások: 2, ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Már csütörtökön este lejátszotta a hétvégére esedékes bajnoki mérkőzését az Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabdacsapata. Az NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjának éllovasa a 10. helyezett Debrecen otthonába látogatott.

Keményen védekezett az Orosháza, ám az ellenfél kapuja előtt rendre hibákat vétett, így a 7. percben még 0-0 volt az állás. Az első orosházi gólt Balázs Botond szerezte a 10. percben, ekkor már volt 2-1 a hazaiak javára. A DEAC elhúzott 3 találattal, de a 16. percben Lele révén átvette a vezetést az OFKSE (4-5). Felváltva vezettek a csapatok, de hiába tartották kevés gólon ellenfelüket az orosháziak, támadásban továbbra is bizonytalanok voltak.

Az orosházi védők gyűrűjében nem sok babér termett a debreceni támadóknak (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben Németh László jóvoltából hamar kiegyenlített az Orosháza, de a vendéglátóknak is mindig volt válaszuk (39. p.: 14-14). Ezután 10 perces hazai gólcsend következett, viszont kinyílt az orosházi gólzsák és egy nyolc-nullás szériával a 47. percben már 7 góllal vezettek a zöld-sárgák (14-21). Az utolsó 10 percben faragott ugyan hátrányából a DEAC, de már nem tudta utolérni vendégét.

Bakó Botond: – Fontos volt, hogy nyerjünk, de éreztem, hogy a PLER elleni mérkőzés után kiengedtünk, így sokat kellett azzal foglalkoznunk, hogy koncentráltak tudjunk maradni. A győzelmen kívül több dologgal nem vagyok elégedett. Ez nem a mi szintünk, ennél mi sokkal jobban tudunk kézilabdázni, bízom benne, hogy a későbbiekben igényesebbek tudunk lenni, mert még sok van hátra a bajnokságból.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.