Nem forgott veszélyben a győzelem

Orosházi FKSE-LINAMAR – PLER-Budapest 22-17 (14-11)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Paska, Vastag. Orosháza: Herjeczki 1 – Pásztor M. 1, Ferenczi 4, Balázs 4, Döme 5, Lele 2, Németh L. 3. Cs.: Szabó L., Majdán (kapusok), Karap 1, Mátó 1, Zubai, Sándor, Mihály, Zvolenszki. Edző: Bakó Botond. A PLER-Budapest legjobb dobói: Horvácki 5, Papp B. és Nagy M. 4-4.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 3/1.

A bajnoki éllovas Orosháza és az üldöző, a zöld-sárgákhoz hasonlóan nem is olyan régen még az élvonalban küzdő PLER-Budapest párharcát nagy lendülettel kezdték a csapatok. Az Orosháza a 11. percre három gólos előnyt szerzett, ekkor a PLER-Budapest edzője időt kért, próbálta rendezni a sorokat, de kevés sikerrel. A 15. percben Herjeczki üres kapus góljával már öt találat volt az orosháziak előnye és a folytatásban is állandósult a három-négy gólos különbség. A jól védekező OFKSE később sem hagyta közelebb férkőzni ellenfelét.

A győzelem egyik kulcsa volt a jó védekezés (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrész első tíz percében felváltva estek a gólok, a félidő derekán Németh László találatával öt gólra nőtt a hazaiak előnye (18–13), majd egy perccel később ugyanő hat gólosra növelte a különbséget. Az utolsó negyedórában ugyan több hiba is csúszott az orosháziak támadásaiba, de így is magabiztosan őrizték meg a találkozó végéig az előnyüket és megérdemelten gyűjtötték be az igen fontos két bajnoki pontot.

Bakó Botond: – Az egész mérkőzésen jó volt a védekezésünk, ennek és a jó kapusteljesítménynek is köszönhető a mai győzelmünk. Taktikailag is fegyelmezett volt a csapat, dicséret illeti a fiúkat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.