Kiütéses orosházi siker

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balmazújvárosi KK 39-29 (21-16)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. Vezette: Bába, Horváth P. Orosháza: Szabó L. – PÁSZTOR M. 9, FERENCZI 7, Lele, Döme 2, Mihály 3, Németh L. 3 (1). Csere: Herjeczki, Majdán (kapusok), Ambrus 1, Karap 3, Mátó 1, Zubai 1, Sándor 4, Zvolenszki, BALÁZS 5. Edző: Bakó Botond. A Balmazújváros legjobb  góldobói: Kecskeméti 7 (3), Kiss R. 6, Teleki 6.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában a 13. játéknap nyitómérkőzését vívták csütörtökön este Orosházán. A listavezető hazai együttes a tabella 5. helyén álló Balmazújváros csapatát fogadta.

Lendületesen kezdte a találkozót az Orosháza. Folyamatosan vezetve hozta le az első negyedórát, a 17. percben 11-8-as hazai előnynél a vendégek időkéréssel próbálták rendezni soraikat, de kevés sikerrel. Változatlanul a hazaiak játéka dominált, akik tovább növelték előnyüket és a szünetig 6 gólig jutó Pásztor Máté vezérletével megnyugtató előnyre tettek szert.

A 9-es mezben játszó Pásztor 9 gólig jutott (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második játékrészben tovább folytatta felszabadult, jó játékát a hazai gárda. A 47. percre már 10 gólra hízott a különbség a két fél között (32-22). Ferenczi Botondék a hajrában sem lankadtak, ötletes, jó játékkal, magabiztosan gyűjtötték be a két bajnoki pontot a lelkesen küzdő vendégek ellen.

Bakó Botond: – Régen láttam ennyire lendületesen, felszabadultan és kreatívan játszani a csapatot. Bízom benne, hogy ez a győzelem segít abban, hogy megtartsuk lendületünket a bajnokság végéig.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.