Győzelem a tavaszi nyitányon

Orosházi FKSE-LINAMAR – Kecskeméti TE-Piroska szörp 31-26 (15-11)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Asztalos, Bárkányi. Orosháza: Szabó L. 1 – Pásztor M. 6, Ferenczi 3, Balázs 4, Döme 3, Lele 3 (1), Németh L. 6 (2). Cs.: Herjeczki (kapus), Karap 2, Mátó 1, Zubai 1, Sándor R., Mihály 1. Vezetőedző: Bakó Botond. A Kecskemét legjobb dobója: Tóth N. 7.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

A 11. percben Németh László triplájával már 6-3-ra vezetett az Orosháza és a folytatásban is két-három gólos előnyt birtokolt. A játékrész második felében azonban felzárkózott a vendég együttes (22. p.: 10-9). Bakó Botond kikérte az idejét, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az OFKSE emberhátrányban is növelte előnyét. A félidő utolsó öt percében ismét szorongatott a Kecskemét, de Pásztor Mátéék jöttek ki jobban a végjátékból.

A jó védekezés volt a győzelem kulcsa (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A vendégek kezdték jobban a második felvonást és egy gólra megközelítették az Orosházát (36. p.: 16-15), de a hazaiak magukra találtak és ismét növelték a különbséget. A folytatásban a KTE többször is felzárkózott egy gólra, de nem tudta utolérni ellenfelét. Az 51. percben Szabó Levente üreskapus góljával már ismét négygólos előnyt birtokolt az OFKSE és a innentől maradt a megnyugtató különbség a lefújásig.

Bakó Botond: – Hullámzó volt a játékunk, túl sokszor engedtük közel az ellenfelünket, támadásaink időnként statikusak voltak, de jól védekeztünk, ennek is köszönhető a győzelmünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.