Kitüntetett tehetség: Szabó Máté

Hagyomány a kézilabdabálokon, hogy az Orosházi Kézilabda Baráti Kör díjazza a két orosházi klub egy-egy ifjú tehetségét. Az Orosházi FKSE kitüntetettje idén: Szabó Máté.

Nagycsoportos óvodás kora óta kézilabdázik megszakítás nélkül. Első nevelőedzője Tatai Tamás volt, pályára először 2010-ben lépett csapattal. Az orosházi átlövő ifjú kora ellenére már tekintélyes eredménylistával büszkélkedhet. Hogy csak néhányat említsünk: 2013-ban csapatban elsők lettek a békéscsabai régiódöntőn és az Oros-kupán, ugyanebben az évben második helyet szereztek Orosházán az országos elődöntőn, majd Veszprémben a Cell- kupán is 2. helyezettek lettek. 2014-ben bronzérmesek voltak Győrött, a 28. Nemzetközi Marcalvárosi Balázs-kupán, majd a gyermekbajnokságban is 3. helyet szerzett csapatával. 2015-ben szintén harmadikok lettek a VII. Kis Bálint kézilabda tornán, illetve a 2015-16-os szezonban régióbajnokok. Legutóbb tavaly a 3. HUN-OIR nemzetközi utánpótlás kézilabda kupán szerezték meg az ezüstérmet.

Az OFKSE ifjú tehetsége később felnőtt válogatott is szeretne lenni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kézilabdás pályafutása meghatározó élménye volt, hogy tavaly novemberben meghívót kapott a magyar serdülő válogatottba. A Székács József Evangélikus Gimnázium tanulója jelenleg az OFKSE serdülő és ifjúsági csapatában lövi a gólokat, és mint elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi ezt a kitüntetést.

– A bál előtti napokon a szüleim és a testvérem kérdezgettek a példaképeim, céljaim felől, amiből halványan sejtettem, hogy talán én kaphatom a díjat. Óriási élmény volt a bálon kiállni annyi ember elé. Köszönöm a baráti körnek, hogy rám esett a választásuk, és igyekszem úgy folytatni a pályafutásomat, hogy méltó legyek az elismerésre. Szeretnék felnőttként az első osztályban játszani, a még nagyobb célom pedig a felnőtt nemzeti csapat tagsága. Rengeteg munka kell ehhez, de igyekszem – tette hozzá Máté.

Reméljük, hogy pályája továbbra is töretlenül ível felfelé és olyan híres játékos válik belőle, mint példaképei, Nikola Karabatic és Daniel Narcisse.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.