A megyegyűlés kitüntetettje

A nemrég lezajlott kézilabdabálon a hagyományoknak megfelelően a Békés Megyei Közgyűlés két orosházi sportoló munkáját ismerte el. A férfiak közül Héjja Ádám vehette át a díjat Zalai Mihály elnöktől.

A kitüntetett sportember három területen is szolgálja szeretett sportját, a kézilabdát. Játékosként kezdte, később edzőként és játékvezetőként is a pályán maradt. Nem is olyan rég, gyerekként, serdülőként és ifi játékosként is az OFKSE csapatát erősítette, jó játéka pedig az egyesületnél folyó kiváló utánpótlás nevelő munkát dicsérte. Később, amikor egy időszakban kevesebb lehetőséget kapott, beiratkozott és elvégezte kis különbséggel a játékvezetői és az edzői tanfolyamot. 2016-ban kezdte szakedzői tanulmányait, amit 2018-ban sikeresen befejezett és „B” licencet szerzett. Ebben az évben kezdett a serdülőkkel dolgozni, idén pedig már két csapatnál is dolgozik. Élete másik részét a játékvezetés teszi ki. Egykori játékostársával, a szintén orosházi Kónya Balázzsal alkotnak egy játékvezető párost, és jelenleg a „B” keretben fújnak. Vezettek már NB I-es, Magyar Kupa és Liga- kupa, valamint és nemzetközi utánpótlás torna mérkőzéseket is szép számmal. Ezek mellett a játékot sem hagyta abba, bár háttérbe szorul a másik kettő mögött. Csongrádon NB II-es csapatban játszik, ha a bírói, illetve az edzői feladatok nem szólítják el.

Játékosként, edzőként és játékvezetőként is szeretett sportjában dolgozik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ádámot meglepetésként érte a kitüntetés, mint mondja nem is sejtette, hogy rá esett a választás.

– Semmit sem tudtam róla és nem is igen számítottam rá, hogy az én munkámat ismerik el. Csak a méltatást hallgatva vágott belém a felismerés, hogy ez bizony rólam szól. Nagy megtiszteltetés ez számomra, és köszönöm mindenkinek, akinek része volt benne. Megerősítette bennem a munkába és a folytonos tanulásba vetett hitet, és a kapott plusz motiváció segítségével talán közelebb kerülök céljaimhoz. Edzőként egy NB I-es felnőtt csapattal szeretnék sikereket elérni, de az álmok netovábbja a válogatott kispadja. Játékvezetőként is van előttünk perspektíva. Ha jó szinten tesszük a dolgunkat, felkerülhetünk az „A” keretbe. Mindkét területen teljes erővel igyekszem dolgozni – foglalja össze Ádám.

A céljai nagyok, de ha az eddig tapasztalt tudatossággal, szorgalommal és kitartással dolgozik, percnyi kétségünk sem lehet, hogy el fogja érni őket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.