Győzelemmel zártuk az őszi szezont

Orosházi FKSE-LINAMAR – ContiTech FKSE-Algyő 26-23 (15-13)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Sándor L, Szikszay. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M., Ferenczi 6, Mihály, Zubai, Döme 2, Németh L. 3. Cs.: Szabó L. (kapus), Karap 2, Mátó, Lele 5, Zalai, Balázs 8. Edző: Bakó Botond. Az Algyő legjobb dobója: Sunajko 7 (2).
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 2/2.

A találkozó előtt egyesülete és játékostársai köszöntötték az orosházi kapuvédőt, Herjeczki Balázst, aki 300. alkalommal öltötte magára a zöld-sárga klub mezét.

Igazi rangadóhoz méltó iramban csaptak össze a felek, de a mérkőzés elején a vendégeknek jött ki jobban a lépés (10. p.: 3-6). Az Orosháza sok hibával támadott, kapkodó játék, eladott labdák jellemezték a találkozó első negyedóráját. Az Algyő jól használta ki a hazaiak megingásait, ám a játékrész második felében erősített az OFKSE, Lele Ákos találatával megszerezte a vezetést (17. p.: 8-7), amit hullámzó játékkal ugyan, de megőrzött, sőt növelni is tudott a félidő végére.

A csapat megérdemelten gyűjtötte be a gratulációkat (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Szünet után felváltva estek a találatok, majd a gólerősen játszó Balázs Botond vezényletével fokozatosan négygólosra hízott a hazai előny (38. p: 19-15). Aztán az algyői Valaczkai 2 plusz 2 perces kiállításával hosszabb időre emberelőnybe került az Orosháza, ami azonban mintha inkább Bakó Botond legényeit zavarta volna meg jobban, a vendégek pedig a zavart kihasználva zárkózni kezdtek (45. p.: 21-19). Az utolsó öt percben kétszer is egy gólra feljött az Algyő, de a hazaiaknak helyén volt a szívük és az utolsó percben Balázs bombájával bebiztosították a győzelmet.

Az őszi szezon végeztével az Orosházi FKSE-LINAMAR 20 ponttal vezeti a tabellát a 16 pontos Békés, a 15 pontos PLER és a 14 pontos Algyő előtt.

Bakó Botond vezetőedző: – Nagy volt a tét, hullámzó volt a játékunk, időnként feszültek voltunk, de volt tartásunk, megérdemli a csapat a dicséretet. Külön köszönöm a szurkolók egész éves buzdítását, hazai pályán és idegenben egyaránt sokat jelentett számunkra a támogatásuk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.