Az ősz bajnoka az Orosháza

Nyíregyházi SN KFT – Orosházi FKSE-LINAMAR 25-31 (12-15)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 150 néző. V.: Kovács T., Mándli. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 4, Ferenczi 4, Mihály, Zubai, Döme 4, Németh L. 4 (1). Cs.: Majdán (kapus), Ambrus 1, Karap 5, Mátó 1, Lele 2 (1), Bella, Zalai 1, Balázs 5. Edző: Bakó Botond. A Nyíregyháza legjobb dobója: Gubó 8.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

Az első tíz percben felváltva estek a találatok, egyik csapat sem tudott komolyabb lépéselőnybe kerülni. A folytatásban kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, de az Orosháza gyorsan egalizált (16. p.: 8-8), majd a vendég vette át a vezetést kettővel és innen a Nyíregyháza kapaszkodott vissza döntetlenre (24. p.: 12-12). A félidő finisében az OFKSE rátett egy lapáttal és három góllal meglépett.

Karap Gábor öt góllal vette ki részét a sikerből (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Szünet után nagyszerű szériába kezdett az Orosháza, hat gólt lőtt sorozatban (37. p.: 12-21). A kapuban a fiatal Majdán remekelt és a csapat is más arcát mutatta, mint az első játékrészben. A vendégek fokozatosan elhúztak és a 48. percben Ambrus góljával már 16-26-ot mutatott az eredményjelző. Ezután még nagyobb is volt a különbség, de a végén engedett az orosháziak szorítása és így felzárkózhatott a házigazda.

Győzelmével az Orosháza már az utolsó forduló előtt bebiztosította őszi elsőségét, mivel szombaton este az Algyő legyőzte a Békés csapatát, így már mindkét közvetlen riválisát 4-4 ponttal előzi meg a zöld-sárga gárda.

Bakó Botond: – Mikor belemelegedtünk, egyértelműen irányítottuk a játékot. A második félidei tizenegy gólos különbség önmagáért beszél. Nem kell túlmagyarázni a mérkőzést, jól kézilabdáztunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.