A legjobbak legjobbjai között

Az elmúlt héten Olaszországban, a szicíliai Cataniában rendezték a strandkézilabdázók EHF Bajnokok Tornáját, melyen a magyar bajnok OFKSE strandkézi csapata is pályára lépett.

Ami a teremkézilabdában a Bajnokok Ligája versenysorozat, az a strandkéziseknél az évente megrendezett Bajnokok Tornája. Az egyre nagyobb rangot kivívó, és az ifjúsági olimpián már szereplő sportág klubszinten legnagyobb eseménye sok nézőt vonzott, és még többet ültetett a tv elé. A terembajnokságban is orosházi színekben kézilabdázó Pásztor Máté mesélt a bronzéremmel végződő torna élményeiről.

– Kedden érkeztünk, elfoglaltuk a szállást, aztán már csak egy vacsorára volt idő. Másnap reggel lementünk a verseny helyszínére, megnéztük, milyen a pálya, a homok és a bemelegítő pályán mozogni is tudtunk egy kicsit a csütörtöki nyitómeccs előtt, melyet a görög bajnokkal vívtunk. Nehezítette a dolgunkat, hogy az utolsó nap kivételével végig szakadt az eső – idézi az emlékeket Máté.

Pásztor Máté repül, a következő pillanatban pedig az ellenfél hálójában a kétpontos gól (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A görögök elleni összecsapást egészen könnyed játékkal, magabiztosan nyerte az Orosháza. A pénteki napon a német és a lengyel bajnok ellen is győztesen hagyták el a pályát Pásztorék, majd jött a középdöntő, melyen elég balszerencsésen a Magyarországot képviselő másik csapat ellen kellett felvenniük a harcot.

– Sokkal jobban örültünk volna egy külföldi ellenfélnek, hisz a másik magyar csapat is jó erőkből áll, és a hazai bajnoki döntőkön mindig éles küzdelmet vívunk. Viszonylag simán nyertünk és még aznap jött az elődöntő. Elődöntős ellenfelünk – a későbbi győztes horvát bajnok – a világ egyik legjobb csapata, de jó meccset játszottunk velük. Sajnos ők nyertek, így vasárnap a másik német csapat ellen játszottunk a bronzért – sorolja az orosházi jobbszélső.

A bronzmérkőzésen nagyszerűen kezdett az OFKSE és könnyedén hozta az első játékrészt. Talán egy kicsit el is hitték a fiúk, hogy megvan a meccs. A németek azonban másképp gondolták és a második félidőt simán nyerték. Következhetett az izgalmak csúcsa, a szétlövés. A büntető párbajban helyén volt a magyarok szíve és esze, így meglett a bronzérem.

Nagy az öröm az orosházi csapatnál a bronzérem megszerzése után (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Zsinórban négyszer nyertünk Magyar Bajnokságot, az utóbbi három évben a bajnokok tornáján is mindig bronzmeccset játszottunk. Jó lenne jövőre már egy kicsit fényesíteni ezen az érmen, aztán pedig megnyerni a tornát. Az esélyünk megvan rá, hisz a csapat a húszas évei elején járó játékosokból áll, remélem tudunk még fejlődni és az összeszokottság is erősödhet még – beszél a célokról Pásztor Máté.

Úgy legyen. Hozzátenni pedig csak azt tudjuk, amit a bronzmeccs után harsogott a jelen levő maroknyi orosházi szurkoló: Szép volt fiúk!

A bronzérmes csapat nyolc évvel ezelőtt, az akkori Veszprém ifi csapatának játékosaiból alakult. Az első időkben Keszthely hírnevét öregbítették. Amikor az ottani szponzor kilépett mögülük, akkor jött az OFKSE részéről az ajánlat, miszerint az alföldi klub szívesen a szárnyai alá veszi a tehetséges, fiatalokból álló gárdát. Ezt örömmel elfogadta a csapat és immár Orosháza számára szerzik a dicsőséget és városunk hírét viszik szerte Európába.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.