Bronzvasárnap Szicílián

Akárcsak az elmúlt esztendőben, úgy idén is éremszerzési reményekkel utazott a magyar bajnok Orosházi FKSE-LINAMAR strandkézilabda-csapata az EHF Champions Cup viadalra, ahol Európa legjobb klubcsapatai mérkőzhettek meg egymással.

Míg tavaly a Kanári-szigeteken az orosházi fiúk éppen csak hogy lecsúsztak a dobogóról, ebben az évben a szicíliai Catania városában sikerült begyűjteniük a szépen csillogó bronzérmet, így megismételték 2016-os harmadik helyezésüket.

A nemzetközi szövetség a korábbi 12 csapatos létszámot 16-ra növelte, így idén négy csoportban küzdöttek meg a résztvevők a középdöntőbe jutásért. Az Orosháza együttesének görög, német és lengyel ellenfelek jutottak a csoportmérkőzések során.

Kun Attila csapata egyik legeredményesebb játékosa volt (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Eredmények:
Orosházi FKSE-LINAMAR – A.C. CYCLOPES (görög) 2-0 (16-7, 14-6)
Orosházi FKSE-LINAMAR – BHC Beach & Da Gang Münster (német) 2-1 (13-14, 16-12, 7-6)
Orosházi FKSE-LINAMAR – BHT GRU JUKO Piotrków Trybunalski (lengyel) 2-1 (15-17, 22-20, 12-10)

A középdöntőben magyar-magyar rangadóra került sor, John Andrásék a magyar ezüstérmest könnyedén legyőzve jutottak a legjobb négy csapat közé.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Dinamit BHC (magyar) 2-0 (28-21, 29-18)

Az elődöntőben a horvát Detono Zagreb gárdája várt az orosházi fiúkra, akik szoros első félidő után a második játékrészben sajnos sima vereséget szenvedtek a későbbi tornagyőztes csapattól.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Detono Zagreb (horvát) 0-2 (20-21, 20-26)

A vasárnapi bronzmérkőzésen ismét német ellenfelet kapott a magyar bajnok. Az első játékot magabiztosan hozták Kun Attiláék, ám a folytatásban az ellenfél egyenlíteni tudott, így szétlövéssel dőlt el a harmadik hely sorsa. Végül hallatlan izgalmak közepette, drámai csatában született meg a jól megérdemelt magyar bronzérem.

Orosházi FKSE-LINAMAR – BC Sand Devils Minden e.V. 2-1 (23-16; 18-27; 12-10)

Az öröm pillanatai (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A torna végeztével Vajer Tamást, az Orosházi FKSE-LINAMAR elnökét kértük fel rövid értékelésre.

– Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, az elért eredményre, úgy gondolom, a maximumot hozták ki magunkból a fiúk. Sajnos voltak hiányzóink, Somogyi Péter edző családi okokból nem tudott részt venni a tornán, Zakics Bencét NB I-es klubja nem engedte el, mivel hétvégén bajnoki mérkőzést játszottak, Vizes Patrik pedig fárasztó éjszakai utazás után csak szombaton érkezett meg a verseny helyszínére. A körülmények ellenére a játékosok hozzáállása, profizmusa kifogástalan volt. Külön köszönet a szurkolótáborunknak, akik végig buzdították a csapatunkat.

A bronzérmes csapat tagjai: Balogh Ádám, Sápi Adorján, Kun Attila, Pásztor Máté, John András, Tóth Benedek, Gyene Norbert, Priczel Bence, Kiss Bence, Vizes Partik, Tokai Roland. Játékos-edző: Somogyi Tibor. Gyúró: Venczel József. Technikai vezető: Holló Viktória. Csapatvezető: Vajer Tamás.

A jól megérdemelt éremmel (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A 2018-as EHF Champions Cup végeredménye:
1. Detono Zagreb (horvát),
2. “Ekaterinodar” Krasnodar (orosz),
3. Orosháza Linamar,
4. BC Sand Devils Minden (német),
5. HEI Skaering (dán),
6. Göteborg Beach Handball Club (svéd),
7. BHC Beach & Da Gang Münster (német),
8. Dinamit BHC (magyar),
9. BHT GRU JUKO Piotrków Trybunalski (lengyel),
10. BHC 1898 (svájci),
11. Club BM Playa Ciudad de Malaga (spanyol),
12. Os Repetidos BH / Alvo Seguro (portugál),
13. A.C. CYCLOPES (görög),
14. Hiekka Hauskaa (holland),
15. Melita Falcons (máltai),
16. Grosseto Handball (olasz).

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.