Meggyőző hazai siker

Orosházi FKSE-LINAMAR – DEAC NK KFT 26-15 (12-7)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Orosháza: Herjeczki – Pásztor, Ferenczi 6, Lele 5 (4), Zubai 1, Mihály 3, Németh L. 1. Cs.: Majdán (kapus), Ambrus, Mátó, Döme 2, Bella, Kiss Axel 3, Zalai 1, Zvolenszki 2, Balázs 2. Vezetőedző: Bakó Botond. A Debrecen legjobb dobója: Mándi 6.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 4/2.

Két sérültjét, Szabó Levente kapust és Karap Gábort nélkülözte a hazai együttes a találkozón, míg a Debrecen csapatából a rutinos Bíró Ádám hiányzott.

Az Orosháza kezdte jobban a mérkőzést (6. p.: 3-1). Támadásban mindkét csapat sokat hibázott, a hazai csapat Zubai vezényletével keményen védekezett és a 18. percre öt gólra növelte az előnyét (10-5), amit a szünetig meg is tartott – annak ellenére, hogy az ellenfél kapusa védéseivel gyakran tört borsot Leléék orra alá.

Az orosházi fiatalok jól teljesítettek a mérkőzésen (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben továbbra is keményen védekezett az OFKSE, elől pedig egyre eredményesebb volt a csapat, a 47. percben már tíz gól volt a különbség (21-11). A kapusteljesítmények is feljavultak, Herjeczki és az utolsó 12 percre kapuba álló Majdán is remek teljesítményt nyújtott. A találkozó végén igazi örömkézilabdát láthatott a publikum, s a hazai fiatalok is megmutathatták, mire képesek.

Bakó Botond: – Az első félidőben sok labdát elszórtunk a védekezésben és a helyzetkihasználással sem voltam elégedett. A második félidőben sokkal jobban kézilabdáztunk, jól támadtunk és extrán védekeztünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.