Békési siker a rangadón

Orosházi FKSE-LINAMAR – Békés-Drén KC 26-29 (10-15)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 400 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M., Ferenczi 1, Mátó, Mihály, Döme 3, Lele 5 (1). Csere: Herjeczki (kapus), Ambrus 1, Karap, Kiss A. 3, NÉMETH L. 7 (3), BALÁZS 5, Zvolenszki 1, Zalai. Vezetőedző: Bakó Botond. Békés: PAJKÓ 3 – Csuka, SEBESTYÉN 4, MORVA 7 (3), OLÁH 6 (1), Székely 3, Fedor. Csere: Domokos (kapus), Gál 1, Martonosi, Gazsó, Gidai 4, Hajdu 1. Edző: Papp Bálint.
Kiállítások: 12 perc (Mihály a 41. percben kizárva), ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

A sorsolás szeszélye folytán már a Keleti csoport második fordulójában összecsapott egymással a két megyei rivális. A küzdelemből a taktikusabb és pontosabb vendégek kerültek ki győztesen, akinél főként azok a játékosok remekeltek, akik korábban a szomszédvárban is megfordultak.

A korábban Orosházán is megfordult Oláh Gábor jegyezte a megyei rangadó első találatát, amire Döme Szabolcs nyomban válaszolt. Eleinte nehezen születtek az újabb találatok, mert a vendégek sokszor pontatlanok voltak, viszont Pajkó László a védéseivel versenyben tartotta őket (10. p.: 4-3). A 11. percben Ferenczi Botond átlövésével vezetett először kettővel a házigazda, de ezt nagyon gyorsan egalizálta a Békés, sőt Oláh vezérletével fordítani is tudott (15. p.: 6-8). A házigazdák siettették a támadásaikat, de nem eléggé koncentráltak a védekezésre, így viszont Szabó Levente gyakran került kiszolgáltatott helyzetbe. A látogatók ügyesen lassították a játékot, és egy-egy váratlan megoldással megtalálták a rést a hazai falon (22. p.: 7-11). A hét a hat elleni támadójáték nem sok eredményt hozott az OFKSE számára, mégsem szakadt le jobban, mert Szabó Levente sikeresen hárított néhány kísérletet, Oláh pedig két hetest is kihasználatlanul hagyott (26. p.: 8-12). A hajrában rövid időre két gólra felzárkózott Bakó Botond alakulata, végül a kapkodás hatására mégis az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között a szünetre.

Ferenczi góljával kettővel is vezetett az Orosháza (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőre mindkét oldalon friss erők kerültek elő. A békésiek továbbra is megfontolt támadásokat szőttek, a házigazdák viszont élvonalbeli tempót próbáltak diktálni és Balázs Botond átlövéseivel a felzárkózást is megkezdték (35. p.: 13-16). A hazai közönséget bosszantó bakik azonban változatlanul benne voltak a játékukban, márpedig ez a hét a hat elleni támadásépítésekbe nem fér bele. Rendre gólokkal bűnhődtek a zöld-sárgák, így azután a 39. percre visszaállt az ötgólos különbség (14-19). Bakó Botond ki is kérte tanítványait egy röpke kupaktanácsra. A játék azonban mintha tanácstalanságba csapott volna át (42. p.: 15-22). A küzdeni akarással nem volt gond hazai oldalon, csak sok volt a technikai hibai, ami demoralizáló hatású, könnyű békési gólokat eredményezett. Az utolsó negyedórában próbáltak közelebb kapaszkodni Németh Lászlóék (47. p.: 18-22), de négy gólon belülre nem tudtak kerülni, mert Oláh kétszer is a „kígyótérről” talált be Herjeczki Balázs kapujába. A hét a hat ellen meg végképpen nem ment a házigazdáknak ezen a napon: Pajkó kapus az 53. percben már a harmadik gólját jegyezte (20-26), csapata pedig összességében a hatodikat dobta az üresen tátongó kapuba. A végjátékra így is összekapta magát az OFKSE, amiben segített, hogy a vendégek szinte zsinórban passzív játékig szőtték akcióikat (58. p.: 24-26). Morva Zoltán sikeres büntetője vetett véget a további felzárkózásnak, és gyakorlatilag a meccs végére is pontot tett.

Németh László hét találata is kevés volt a sikerhez (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Külső szemlélőnek meglepetés erejével hathat az orosháziak veresége, ugyanakkor a békésiek pontosabb és érettebb játéka, nem mellesleg Pajkó kapus remek teljesítménye megérdemelt pontokat eredményezett számukra a viharsarki rangadón.

Bakó Botond: – Ma bármihez nyúltunk, bármit is csináltunk, rosszul jöttünk ki belőle. Akármit is mondanék, csak okoskodásnak tűnne… Mindent megpróbáltunk, de ez ma egy ilyen nap volt.

Papp Bálint: – Elismerés és gratuláció jár a fiúknak, hiszen igazi csapatként játszottunk. Most kell okosnak lenni, és helyén kezelni a sikert.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.