Továbbjutást érő döntetlen Algyőn

ContiTech FKSE-Algyő – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-28 (12-16)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Algyő, 150 néző. Vezette: Sándor, Szabó B. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M., Ferenczi 1, Balázs 6, Mátó 3, Mihály 5, Zalai 2. Csere: Szabó L. (kapus), Ambrus 1, Döme 3, Lele 3, Kiss A. 1, Németh 2 (2), Zvolenszki 1. Vezetőedző: Bakó Botond. Az Algyő legjobb góldobói: Dolezsál 5, John 4 (1).
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Kezdetben nehezen születettek a találatok, a 6. percben még csak 1–1-et mutatott az eredményjelző, azután viszont egycsapásra „kinyílt a gólzsák” (11. p.: 4-6). A játékrész során határozott, agilis védekezés jellemezte az orosháziak játékát, jó kapusteljesítménnyel fűszerezve, ennek hatására a félidőt megnyugtató, 4 gólos előnnyel zárták a sárga mezes vendégek.

Ezúttal is kulcsfontosságú volt a stabil védekezés (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Egy darabig a szünet után is megmaradt ez a lendület, a legnagyobb különbség 5 találat volt a két fél között (41. perc: 15-20). A házigazdák szívósan próbáltak visszakapaszkodni a meccsbe, de az orosháziak eredményesen verték vissza a felzárkózási kísérleteiket. A hajrában azután visszafogottabbá vált a vendégek játéka, s ezt kihasználva egyenlített az Algyő (58. p.: 27-27). A továbbjutás izgalmas végjátékban dőlt el, de a látogatók arra ügyeltek, hogy megtartsák a továbbjutást érő eredményt, ami döntetlennel is nekik kedvezett.

Bakó Botond: – A találkozó nagyobb részében jól játszottunk, kézben tartottuk a mérkőzést. Ötgólos vezetésünknél mintha túlságosan megnyugodtunk volna, illetve amikor forgatni kezdtem a csapatot, akkor előjöttek olyan hibák, melynek nem lett volna szabad. A továbbjutást így is teljesítettük, dolgozunk tovább!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.