Edzésben az utánpótlás

A felnőttek, ifik és serdülők és az U15-ösök után az Orosházi FKSE U13-as és U14-es csapatai is megkezdték a felkészülést a bajnoki idényre, Pásztor István edző vezetésével.

Az OFKSE nem véletlenül az ország egyik legnagyobb kézilabdás utánpótlásbázisa. Az egyesület számára mindig a nagy fontosságú volt a fiatalok nevelése, képzése. Három héttel a felnőttek után, kedden a 13-14 évesek is edzésre gyülekeztek az Eötvös-csarnokban.

Három friss okleveles fiatallal bővült idén az egyesület szakembergárdája. Ebben a szezonban már a D-licencet szerzett Branyiczki György, Zalai Csanád és Zvolenszki Attila is bekapcsolódhat a szakmai munkába. Az U13-as és U14-es csapatok vezetőedzője az eddig nagyobbakkal dolgozó Pásztor István, segítője pedig Zvolenszki Attila lesz.

Az első edzést bevezető eligazításon hallgatják a fiatalok Pásztor “Öcsit” (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Napi egy edzéssel kezdtünk mindkét korosztályban. Az U13 az első osztályban, az U14 a másodosztályban kezdi majd a küzdelmeket. A tizennégy évesek egy kicsit kevesebben vannak, így valószínűleg többen is feljátszanak majd a fiatalabbak közül – kezdi a beszámolót a vezetőedző, Pásztor István.

Mint Pásztor “Öcsi” elmondta, hétvégi kuparendszerben zajlik majd a bajnokság, ami azt jelenti, hogy minden utazáskor két mérkőzést játszanak a fiatalok, így nagyobb a leterheltség, de az edzéseken gyakoroltakat át tudják ültetni a meccsekre.

– Szerencsére gyermek és ifjúsági korosztályban az egyesület vezetői számszerű helyezést nem fogalmaztak meg számunkra célként. Az a legfontosabb, hogy jó játékosokat neveljünk, miközben a mindennapi életre is igyekszünk őket felkészíteni. Adjuk meg nekik amit lehet, rakjunk le jó alapokat és ebből hozzuk ki a legjobbat. Ezt szem előtt tartva igyekszünk természetesen a csoportban minél jobb helyet elérni – teszi hozzá a szakember.

A keddi első edzésen volt egy kis edzői rácsodálkozás. A csapat több, régebben látott tagja is nagyot nőtt a nyáron, néhányan pár kilót is felszedtek. Az edzést azután mindenki nagy lendülettel, lelkesen csinálta végig és el is fáradt alaposan.

Már az első edzésen fontos szerepet kapott a labda (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Igyekszünk olyan edzéseket tartani, hogy ne terheljük túl a srácokat. Első benyomásom alapján jól fogunk tudni együtt dolgozni – summázta Pásztor István.

A bajnoki sorsolás még nem készült el, így az első hivatalos mérkőzés időpontja sincs meg. Addig is edzenek, gyakorolnak a fiúk, akik szeptember elején négycsapatos felkészülési tornán is vitézkedhetnek, ahol a kézilabdaszerető közönség is megnézheti őket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.