Voltak biztató jelek

Első felkészülési mérkőzésén az NB I-es Gyöngyös csapatával mérte össze tudását az orosházi gárda. Bakó Botond legénysége a találkozó nagy részében jó teljesítményt nyújtott.

Orosházi FKSE-LINAMAR – B.Braun Gyöngyös 21-29 (13-13)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 200 néző. Vezette: Héjja, Kónya. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Ferenczi 3, Zubai 2, Mátó, Mihály 1, Lele 3 (1). Csere: Herjeczki, Majdán (kapusok), Karap 2, Döme 1, Németh L. 4 (3), Kiss Axel, Zalai 2, Zvolenszki, Ambrus, Bella 2, Balázs. Edző: Bakó Botond. A Gyöngyös legjobb góllövői: Herceg, Sajin, Markez, Urbán 5-5.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

Az első felkészülési találkozóját játszó orosházi együttes gyakorlatilag teljes csapattal várta a találkozót, egyedül Balázs Botond bajlódott kisebb sérüléssel. A nézőtér képe jól mutatta, mennyire kiéhezett már a hazai közönség a kézilabdára, hiszen kezdésre csaknem megteltek az Eötvös sportcsarnok lelátói.

Ferenczi kezdte a gólgyártást és a folytatásban sem tűnt megszeppentnek a formálódó orosházi gárda. Az első játékrész közepéig folyamatosan két-három gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ekkor egyenlített, majd az OFKSE megingásait kihasználva háromgólos előnyt is szerzett a Gyöngyös. A sárga mezes vendéglátók azonban huszáros hajrával két perc alatt kiegyenlítettek, így 13-13-as állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Zubai Szabolcs is góllal mutatkozott be Orosházán

A második félidőt is az Orosháza kezdte jobban, a 10. percben azonban zárkózni kezdett a mátraaljai együttes, a hazaiak pedig ezúttal már nem tudtak kilábalni a hullámvölgyből. A mérkőzés utolsó harmadában 14 gólt lőttek Konkoly Csaba tanítványai úgy, hogy eközben csak három találatot engedélyeztek az OFKSE számára – ebből is kettőt büntetőből szerzett Németh László.

Bakó Botond vezetőedző: – Figyelembe véve, hogy ez első edzőmeccsünk volt, és egy nagyon jó ellenféllel játszottunk, akik sokkal előrébb tartanak a felkészülésben, azt gondolom, a mérkőzés egy nagy részében jól játszottunk, jól teljesítettünk. Volt két holtpontunk, ami felkészülésünk ezen szakaszában teljesen normális – elég nagy baj lenne, ha most topon lennénk és csúcsformában kézilabdáznánk. Az a feladatunk, hogy a bajnokság kezdetére ezeket a holtpontokat kivegyük a játékunkból, végig stabilan és jól játsszunk, de nem aggódom, mert rengeteg olyan jelet láttam a mai napon, amit szerettem volna és amivel elégedett vagyok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.