Nem talált legyőzőre az Orosháza

Hétvégén rendezték a strandkézilabda Nemzeti Bajnokság országos döntőjét Balatonbogláron. A férfiak mezőnyében az Orosháza együttese érdemelte ki az elsőséget, a fináléban a Dinamit BHC csapatát győzte le a bajnokcsapat.

Háromszoros bajnokként érkezett a Balaton-partra az orosházi strandkézilabda-csapat, a cél ezúttal is az elsőség megszerzése volt a cél Somogyi Péter edző legénysége számára. A nyolc újdonsült világbajnoki bronzérmest is felvonultató gárda végül kiváló összteljesítménnyel nyerte meg a bajnoki döntőt és szerezte meg sorozatban negyedik aranyérmét a hazai mezőnyben. November elején pedig a nemzetközi mezőnyben is bizonyíthat a csapat, hiszen elsőségével ismét jogot szerzett az EHF Bajnokok Tornáján való részvételre, amit ezúttal Szicília szigetén, Cataniában rendeznek majd meg.

A jól megérdemelt aranyéremmel (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

2017. 08. 04-05. Balatonboglár, Országos döntő
Csoportmérkőzések:

Orosházi FKSE-LINAMAR – ESNS BHC 2-0 (30-24, 24-16)
Lupa Lake BHC – Orosházi FKSE-LINAMAR 0-2 (17-30, 18-27)
Orosházi FKSE-LINAMAR – Salgótarjáni Strandépítők 2-1 (23-20, 18-20, 6-2)
Palóc Pumák KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 0-2 (24-25, 18-21)
Orosházi FKSE-LINAMAR – OVB Beach Boy`z 2-0 (20-12, 23-20)
Negyeddöntő:
Orosházi FKSE-LINAMAR – Kedvenc Csapatom 2-0 (27-8, 30-20)
Elődöntő:
Orosházi FKSE-LINAMAR – Beach Stars BHC 2-1 (16-17, 23-22, 7-6)
Döntő:
Orosházi FKSE-LINAMAR – Dinamit BHC 2-0 (20-16, 23-22)

A torna legjobb kapusának különdíját Balogh Ádám kapta.

A legjobb kapuvédőt is csapatunk adta (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Az Orosházi FKSE-LINAMAR bajnokcsapatának tagjai:
Balogh Ádám, Gyene Norbert, John András, Kiss Bence, Kun Attila, Pásztor Máté, Priczel Bence, Sápi Adorján, Somogyi Tibor, Tokai Roland, Tóth Benedek, Vizes Patrik, Zakics Bence. Edző: Somogyi Péter. Gyúró: Venczel József.

A döntő után Somogyi Péter edzőt kértük egy gyors szezonértékelésre.
– Úgy zárult ez a szezon, ahogy szerettük volna, minden összejött, sikerült megnyernünk a Magyar Kupát, sikerült megnyernünk a Nemzeti Bajnokságot. A srácok nagyon szépen szerepeltek az oroszországi világbajnokságon is, harmadikok lettek, azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk. Új igazolásunk, Tokai Roli is maximálisan bevált, ráadásul most teljes csapattal tudtunk kiállni a döntőben és ennek meg is látszott az eredménye.

Somogyi Péter edző az M4 Sportnak nyilatkozik a döntő után (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Természetesen van még mit javítani, nagyon fiatal csapat vagyunk, a jövőben is lesz még fiatalítás, próbáljuk még jobban beépíteni, többet játszatni az “ifjú titánokat”. Következik a Bajnokok Tornája Olaszországban, ahol az a cél, hogy minél jobb eredményt érjünk el, szeretnénk végre egy aranyérmet a nyakunkba akasztani – vázolta a csapat terveit Somogyi Péter.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.