Nyolc góllal kapott ki az Orosháza Gyöngyösön

B. Braun Gyöngyös – OFKSE Alexandra 33-25 (15-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Gyöngyös, 800 néző. V.: Bonifert, Oláh. Gyöngyös: Melus — GAZDAG 5 (1), Nigrinyi 3, Doros 1, Debreczeni 3, Szalafai 4, Koller. Cs.: KENYERES, Tamási (kapusok), Sándor, HALÁSZ 5 (1), Kotormán 1, Gúnya 1, Juhász 4, BALOGH ZS. 6, Pál. Vezetőedző: Nagy Károly. Orosháza: Herjeczki — Balda 6 (2), Kósa, Berta 1, Raffai, Kovács A. 1, Ambrus 2. Cs.: Szikora A., Pajkó (kapusok), Harsányi V. 7, Dukic 5, Benák, Lászlai 3, Gazsó, Maric, Bali. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3—2, 10. p.: 6—2, 17. p.: 8—5, 22. p.: 11—8, 26. p.: 12—12, 38. p.: 20—15, 45. p.: 23—16, 52. p.: 29—19, 57. p.: 30—22.

Nagy érdeklődés kísérte a két csapat szombat esti találkozót. A nyáron alaposan megerősített, az NB I-be most feljutott házigazdáknál három olyan kézilabdázó (Balogh Zsolt, Gúnya Péter és Kotormán Attila) is pályára lépett aki korábban az orosházi együttest erősítette. A vendégek nem számíthattak a Fradi elleni győztes találkozó utolsó percében piros lappal kiállított Milan Mazicra, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az első percekben kiegyenlített volt a játék, majd a gyöngyösiek kihasználták a vendégek hibáit, és a 10. percben már 6—2-re vezettek. A folytatásban felváltva estek a gólok, a házigazdák a válogatott Halász Máté vezetésével, és Balogh Zsolt góljaival tartották három-négy gólos előnyüket. A 17. percben a játékvezetők egy ütközés után túl szigorúan piros lappal kiállítottak Bali Richárdot, az orosháziak fiatal átlövőjét.

A félidő utolsó tíz percében erősítettek az orosháziak, és Harsányi Viktor góljaival, és Dukic találataival a 26. percben kiegyenlítettek. Mindez meglepte a házigazdákat, ám a félidő utolsó perceiben emberhátrányba kerültek a vendégek, amit kihasznált a Gyöngyös, és három góllal elhúzott. Az orosháziak a lefújás előtt még betaláltak, így 15—13-as hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, és fokozatosan elhúztak, így a 38. percben már öt góllal vezettek. A gyöngyösi kapuba a rutinos Kenyeres Pál állt, aki több nagy ziccert is megfogott, míg támadásban Halász, Gazdag és Juhász rendre betalált, így a 48. percben már nyolc gól volt a házigazdák előnye. Füzesi Ferenc mindent megpróbált, gyakran cserélt, a fiatalokat is pályára küldte, akik közül leginkább Lászlai Szabolcs élt a lehetőséggel, aki három alkalommal is megzörgette a Heves megyeiek kapuját. Nyolc perccel a találkozó vége előtt már tíz góllal vezetett a házigazda. A vendégek nem adták fel, és az utolsó percekben több gólt is szereztek, így a lefújásig nyolcra csökkentették hátrányukat.

A végig nagy csatát hozó mérkőzésen a látottak alapján a  Gyöngyös sikere teljesen megérdemelt. Ha a vendégek pontosabban céloznak, nem hagynak ki annyi ziccert és két hétméterest, szorosabbá tehették volna a találkozót.

Nagy Károly: — Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen úgy éreztem, hogy az Orosháza a saját maga által diktált tempótól a végére elfáradt.

Füzesi Ferenc: — Sok ziccert és hétméterest kihagytunk, ami megbosszulta magát, így a hazaiak sikere megérdemelt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?