Elment a Mester – elhunyt Bajusz József

Az orosházi férfi kézilabdázás történetének két kiemelkedő időszaka van. Az egyik kétségkívül az első NB I-be jutás. Az akkori, azóta legendássá vált csapat trénere, Bajusz József hosszú betegség után, hatvanhat éves korában itthagyott minket.

A vajdasági Adáról származó kiváló edző 1998-ban érkezett Orosházára. Az 1999/2000-es szezonban az NB II-ben, a következőben pedig már az NB I/B-ben vezette az akkori Every Day Orosháza csapatát győzelemről győzelemre. Bajusz József edző vezetésével a 2000/2001-es szezonban az orosházi csapat újoncként megnyerte az NB I/B-s bajnokságot és feljutott az első osztályba. 2003-ban Magyar Kupa bronzéremig jutott.

Bajusz József 1954-2018

Józsi bá’ – mindenki így hívta – szigorú, következetes, mindig győzelemre törő edző volt, de együtt élt, együtt lélegzett fiaival, legyen az edzés, vagy mérkőzés. Ízes, délvidéki beszéde, beszólásai mindenkitől megkülönböztették. Ha edzésen valakinek azt mondta, muharegér, vagy úgy futsz vissza, hogy hozzád lehetne támasztani a biciklit, már meg is volt a jó hangulat, ugyanakkor a dorgált játékos azért érezte az edzői neheztelést.

Tíz évig segítette munkájával az orosházi csapatot, ezalatt egész sor kiváló játékost nevelt a magyar kézilabdázás számára. Több éve már, hogy szembe kellett néznie eddigi legnehezebb ellenfelével, a betegséggel. Szívpanaszokkal kellett orvoshoz fordulnia. Sajnos ezen az utolsó meccsén nem sikerült győznie. 2018. július 11-én itthagyott minket.

Bajusz József az itt töltött évek alatt beírta nevét az orosházi kézilabda aranykönyvébe.

Nyugodj békében Józsi bácsi!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.