Balkezes lövőt igazoltunk

A 25 esztendős Karap Gábor az NB I/B keleti csoportjának bronzérmes gárdájától, a Balmazújváros együttesétől érkezik Orosházára és jobbátlövő poszton jelenthet erősítést.

A fiatal balkezes játékos 1993-ban született Debrecenben, ott sajátította el a kézilabdázás alapjait, majd onnan 16 esztendősen a fővárosba, a Ferencváros csapatához igazolt. A zöld-fehéreknél az első évben a serdülő és ifjúsági együttesekben szerepelt, de a 2010/2011-es idényben az utánpótlás csapatok mellett 18 évesen már az NB I-es felnőtt keretben is bemutatkozhatott, a Balatonfüred ellen pedig góllal is meghálálta a bizalmat. A következő szezonban a Fradi NB I/B-s gárdájában már alapembernek számított. 2012-ben a Vác csapatához igazolt, ahol a juniorok között ontotta a gólokat, de néhány alkalommal a felnőtt együttesben is helyet kapott.

Karap Gábor (5) itt még luxemburgi mezben (Fotó: Christian Kemp – www.photo.lu)

Karap Gábor ezek után külföldön folytatta pályafutását, először Németországban, majd 3 évig Luxemburgban, az 1. osztályban szereplő HC Berchem gárdájában játszott, ahol magyar csapattársa is volt a válogatott kapus, Liszkai Szilveszter személyében. 2017 nyarán igazolt haza a Balmazújváros csapatához, ott az elmúlt szezonban 35 bajnoki- és kupatalálkozón 113 gólt szerzett.

Karap Gáborral 2 éves szerződést kötött az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetése.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.