Közeleg a strandkézi-szezon

A terembajnokság végeztével strandkézilabda-csapatunk ismét mozgalmas nyár elé néz, hiszen klubszinten és a nemzeti válogatottban is komoly kihívások várnak az Orosházi FKSE-LINAMAR-Hír-Sat játékosaira.

Zsúfolt, de eredményes 2017-es szezont tudhat maga mögött az Orosháza strandkézilabda-együttese, tavaly nyáron a Magyar Kupát és a bajnoki címet is veretlenül hódította el Somogyi Péter edző legénysége, majd a Kanári-szigeteken rendezett EHF Bajnokok Tornájáról egy előkelő 4. hellyel tértek haza a fiúk. Mindeközben a OFKSE-Hír-Sat játékosaival megtűzdelt magyar nemzeti A- és B-válogatott is eredményes nyarat produkált: a zágrábi Európa-bajnokságon és a lengyelországi Világjátékokon is 4. helyet szerzett az első csapat, míg a B-gárda a Nyílt Kínai Strandkézilabda Nemzeti Bajnokságot zárta egy szépen csillogó ezüstéremmel.

Az EHF Bajnokok Tornáján 4. helyet szerzett a csapat

Ezen a nyáron is hasonlóképpen mozgalmas szezon vár a fiúkra, hiszen ismét világversenyen, az oroszországi Kazanyban megrendezendő XIII. strandkézilabda világbajnokságon érdekelt a magyar együttes. A viadalon a spanyol, vietnami és új-zélandi válogatott lesz a mieink ellenfele a csoportmérkőzések során.
Mint Gulyás István szövetségi edző nyilatkozta, május végén kezdik meg a felkészülést, utána minden hétvégén találkozik a csapat. Az összetartásokon kívül nemzetközi tornákon is megméretik magunkat a világbajnokság előtt Prágában, Szerbiában és Budapesten, továbbá a vb előtt lesz egy előtorna a vb helyszínén, ahol lesz lehetőségük megismerkedni a résztvevőkkel. Ami a keretet illeti, vérfrissítést terveznek, de ez abból is fakad, hogy több sérülés is sújtja a csapatot.
Az Európa-bajnokságra készülő U18-as válogatottban is lehet érdekeltsége játékosainknak, hiszen Tóth Benedek és Melnichuk Viktor tavaly is a korosztályos nemzeti együttes meghatározó tagjai voltak.

2017-ben a magyar válogatott gerincét adták az OFKSE-Hír-Sat játékosai

A válogatott zsúfolt programja az OFKSE-Hír-Sat menetrendjét is meghatározza – ezt már Vajer Tamástól, a zöld-sárga klub elnökétől tudtuk meg. A gárda a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Magyar Kupa elhódítását tűzte ki célul, ahonnan az országos döntőbe kvalifikálva természetesen a magyar bajnoki cím megvédése az elvárás. Mindezek mellett tervezik a részvételt néhány EBT (European Beach Handball Tour) viadalon is. Értelemszerűen ebben az idényben is a nemzetközi kupaporondra való kilépés és az ottani jó szereplés tenné fel a koronát a csapat 2018-as teljesítményére.

A nyár néhány fontosabb strandkézilabda-eseménye:
2018. június 16-17. Magyar Kupa döntő – Vonyarcvashegy
2018. június 29. – július 1. U18-as Európa-bajnokság – Ulcinj (Montenegró)
2018. július 24-29. XIII. strandkézilabda világbajnokság – Kazany (Oroszország)
2018. augusztus 3-5. Országos döntő – Balatonboglár

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.