Zubai is Orosházára tart

Nyáron a MOL-Pick Szeged beállója érkezik az OFKSE csapatához, a 211-szeres válogatott játékos komoly segítséget nyújthat az élvonaltól búcsúzó viharsarki együttesnek abban, hogy visszakerüljön az első osztályba.

A 191 centiméter magas beálló Mezőkövesden született, szülővárosában kezdett el kézilabdázni, majd 1998-tól az Elektromos, 2000-től pedig a Dunaferr SE csapatát erősítette, a 2001/2002-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben a dunaújvárosi klub színeiben. 2008-tól a Pick Szeged játékosa, 2015-től 2017-ig pedig csapatkapitánya is volt. A szegedi gárdával a magyar bajnokságban és a magyar kupában ezüstérmeket nyert, nemzetközi szinten pedig a 2014-es EHF-kupa győzelem a legnagyobb sikere.

Csupa szív játékával hamar a szegedi közönség kedvencévé vált  (Fotó: AFP)

Az utóbbi időben klubjában a fiatal sztárjátékosok mellett egyre kevesebb lehetőséget kapott edzőjétől, talán emiatt is döntött úgy, hogy tíz év után elhagyja a szegedi klubot. „Minden karrierben akadnak nehezebb periódusok, de tény, nem gondoltam volna, hogy épp harminchárom évesen kesergek majd azon, hogy keveset játszom. De az élet éppen azért szép, mert mindig új feladat elé állít.” – nyilatkozta tavaly novemberben Zubai a Nemzeti Sportnak.

Zubai Szabolcs 12 éven át volt a válogatott alapembere (Fotó: AFP)

A szegediek beállója 2004. december 27-én mutatkozott be a magyar válogatottban Szlovákia ellen, azóta 211 mérkőzésen 308 gólt szerzett. Legnagyobb sikerét a 2012-es londoni olimpián érte el, ahol a negyedik helyen végzett a nemzeti csapattal. Zubai 2017 januárjában, a franciaországi világbajnokságon jelentette be, hogy búcsút mond a címeres meznek.

Szabolcs a pályán sem rejti véka alá érzelmeit… (Fotó: Illyés Tibor – MTI)

Olimpiai pontszerzőként 2012-ben Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki, 2017-ben pedig a Szeged Sportolója elismerést vehette át.

Zubai Szabolcs két évre szóló szerződést írt alá az orosházi klubbal.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.