Gyöngyösről érkezik erősítés

A Mátraaljáról Orosházára igazoló volt válogatott balátlövő, Lele Ákos személyében egy magasan képzett, nagy rutinnal rendelkező és sokoldalú játékossal erősödik együttesünk.

A 194 centiméter magas, harminc esztendős balátlövő Szegeden kezdte pályafutását, 2005-ben, 17 esztendősen került be a Tisza-partiak felnőtt csapatának keretébe. A több játéklehetőség reményében 2008-ban először kölcsönbe, majd 2010-ben véglegesen Tatabányára került. Itt Lele megtalálta a számításait, fokozatosan vált a csapat húzóemberévé, ekkor kapta első válogatott meghívóját is Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól. Később Csurgón, majd ismét Tatabányán játszott, 2016-ban érkezett Gyöngyösre, ahonnan két év után távozik.

Lele Ákos már az orosházi mezt is felpróbálta (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Ákos a Szegeddel 2007-ben bajnokságot nyert, 2006-ban és 2008-ban pedig Magyar Kupa elsőséget szerzett, szerepelt klubjával a Bajnokok Ligájában is. A Tatabánya és a Csurgó együtteseivel az EHF-kupa küzdelmeiben vehetett részt több szezonon keresztül. A válogatott mezt 7 alkalommal ölthette magára, ezeken a mérkőzéseken 9 gólt szerzett.

Decemberben még az Orosháza kapujába lőtte a gólokat (Fotó: Czímer Tamás – HEOL.hu)

A 2016/17-es szezonban 17 bajnoki találkozón 92 gólt lőtt, ám tavasszal súlyos vállsérülést szenvedett, műtétje után visszatérve a 2017/18-as idényben 44 alkalommal talált kapuba gyöngyösi színekben.

Édesapjával, a 127-szeres magyar válogatott legendával, Lele Ambrussal (Fotó: Schmidt Andrea – delmagyar.hu)

Lele Ákossal kettő évre szóló megállapodást kötött az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetése.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.