Az akarat megvolt

Orosházi FKSE-LINAMAR – Grundfos Tatabánya KC 27-33 (12-16)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Herczeg, Südi. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 2, Mihály, Ferenczi 4, Markoski, Stranigg 4, NÉMETH L. 7 (3). Cs.: Herjeczki (kapus), BALÁZS 4, Knezevic 3 (1), Antal, Braz 1, Morva 1, Németh G. 1, John. Vezetőedző: Bakó Botond. Tatabánya: SZÉKELY – Harsányi, Grigoras 1, SZÖLLŐSI B. 5, Vranjes 3, BOZOVIC 4, Vujovic 3 (1). Cs.: Iancu (kapus), Szöllősi Sz. 2, Vrankovic 1, Pásztor Á. 3, SIPOS 5, Juhász 3, Ilyés 3, Rosta. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 1/1.

Bátran kezdett az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Orosháza, amely ugyan Szöllősi Balázst nem igazán tudta semlegesíteni, de az első negyedórában még így is tartotta a lépést a tabellán harmadik helyen álló erős játékosállományú Tatabánya ellen.

Folyamatosan forgatta csapatát Bakó Botond, Balázs, Antal, Knezevic, majd Braz is harcba szállt. A támadások meglehetősen lassúak voltak, Székely pedig már nagyon korán elkapta a fonalat, kézzel, lábbal sorban fogta ki az orosháziak lövéseit. Ennek az lett az eredménye, hogy a Tatabánya hirtelen ellépett három góllal. Bakó Botond időt kért, de a különbség nem csökkent. A vendégek rendkívül zártan védekeztek, míg ugyanez egyáltalán nem volt elmondható a hazaiak védekezéséről. Nagy sebességbeli különbség volt a két gárda között, jellemző, hogy Ilyésnek egy bejátszásnál még arra is volt ideje, hogy kényelmesen átvegye a labdát, beforduljon és még jó helyre is lőjjön. Az erőviszonyokat figyelembe véve a 12-16-os félidei eredmény még így is elfogadható volt.

Akadtak gondok az orosházi csapat helyzetkihasználásával (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Szünet után nagyon bekeményített a Tatabánya, amely rövid időn belül már hatra növelte az előnyét. A vendégek emberhátrányban is eredményesek voltak, és tulajdonképpen már a második felvonás első harmada után hátradőlhettek volna. Persze nem tették, jött a „második” sor, többek között a válogatott Juhász Ádámmal, s a lehetőséghez jutók ugyanolyan tempóban, és lelkesedéssel tették a dolgukat, mint társaik. A 44. percben időt kért Bakó Botond, az Orosháza edzője, igyekezett felrázni fiait legalább annyira, hogy ne szaladjanak bele egy nagyon komoly vereségbe. A látogatók változatlan intenzitással kézilabdáztak és kíméletlen pontossággal lövöldöztek Szabó Levente kapujára. A hazaiaknál nem volt tökéletes a beálló-védekezés, de egyébként is akadtak gondjaik ezen a téren. Az orosháziak becsületből küzdöttek, mentek előre, de bő tíz perccel a vége előtt már láthatóan beletörődtek a sorsukba, igaz a végén valamelyest szűkítettek a különbségen.

Mivel a Gyöngyös legyőzte a Dabast, négy fordulóval a vége előtt már csak matemetikai esélye maradt az Orosházának a bennmaradásra.

Bakó Botond: – Nem játszottunk rosszul, a huszonhét gól rendben is lenne, azonban túl sok helyzetet hagytunk ki a kapussal szemben.

Vladan Matic: – Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, végig négy-öt góllal vezettünk. Közepes játékkal nyertünk, bár nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményünkkel.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.