Agyonnyomta a tét az Orosházát

Orosházi FKSE-LINAMAR – CYEB Budakalász 26-29 (12-14)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bonifert, Oláh. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 2, Antal, FERENCZI 5, Markoski 3, Stranigg 2, Németh L. 4 (1). Cs.: Szabó L. (kapus), Balázs B., Gyene 3 (2), MORVA 4, Milosevic, Németh G., Knezevic 3, Mihály. Vezetőedző: Bakó Botond. Budakalász: Tamási – TÓTH Á. 5, REZNICEK 5, Mazák, NAGY B. 5, BERGGREN 10 (2), Fekete D. 1. Cs.: VÁCZI (kapus), dr. Czina, Leimeter 1, Sutka, Bohács 2, Józsa, Nemes. Vezetőedző: Forgács Gyula.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Az életben maradásért küzdött a sereghajtó Orosháza, a lényegesen kedvezőbb helyzetben, 18 megszerzett ponttal a 6. helyen álló tavalyi újonc Budakalász ellen.

Az esélyesebb vendégek kezdték jobban a mérkőzést, jobbára Czináék vezettek két góllal. Egyszer utolérte a látogatót az Orosháza, de az átlövésből bátran és gyakran próbálkozó svéd Berggrennel nem tudtak mit kezdeni, aki a 9. percben már negyedik találatánál tartott. A hazaiaknál Ferenczi volt az, aki sokat kísérletezett, legtöbbször eredményesen. A védekezést mesteri fokon művelte a Budakalász, a házigazdáknak mégis sikerült fordítaniuk, a 15. percben először birtokoltak előnyt a meccs során. A vendégek Németh Lászlóból kitűnően felkészültek, aki még lehetőséghez is alig jutott. Szorosan alakult a mérkőzés, de jobbára a Pest megyeiek előnyét mutatta az eredményjelző. A 22. percben Bakó Botond időt kért, néhány bosszantó hibát észrevételezhetett. A helyzet a folytatásban sem változott, bár a 27. percben még Knezevic és Németh László villanásával egyenlő volt az állás, a kalásziak megrázták magukat és visszaállították a már megszokott különbséget.

A hazai csapat ritkán talált rést a masszív budakalászi védelmen (Fotó: Rosta Tibor – OrosCafé.hu)

A második felvonás egy szép Morva-góllal kezdődött, de egy 3-0-s vendégrohammal pár perc leforgása alatt megugrott a Budakalász. Az Orosháza viszonylag gyorsan visszazárkózott, ám ehhez iszonyatosan nagy erőfeszítés kellett, vagyis a csapat fáradt, felőrlődött a nagy rohanásban. A 41. percben ismét Bakó Botond volt kénytelen időt kérni, az ellenfél ekkor már öt góllal vitt. Az egyre inkább az idő szorításába kerülő orosháziak játékába egyre több hiba csúszott, pedig tényleg mindent megpróbáltak, de a kalásziak hátul továbbra is nagyon szorosra zárták a reteszt, elöl pedig mindig akadt valaki, aki előrukkolt valami váratlan megoldással és becsapta a második félidőre beálló, de társainak túl nagy segítséget nem adó Szabó Leventét. A hajrá közeledtével mozgósította erőtartalékait a zöld-sárga mezes legénység és háromra faragta a hátrányát. Mindez fellángolás volt csupán, mert a vendégek ismét rákapcsoltak és már jóval a dudaszó előtt megnyugodhattak, győzelmüket már nem fenyegette semmilyen veszély.

Az Orosháza újabb fontos találkozót bukott el, s egyre nehezebb helyzetbe sodródott.

Bakó Botond: – Komoly tétje volt a mérkőzésnek, nagy teher nyomta a vállunkat, de nem tudtunk megbirkózni ezzel. A játékosaim megpróbáltak mindent, ám kevés bevethető, jó formában lévő játékos van.

Forgács Gyula: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, s az is volt. Mindent megtett mindkét csapat, de a második félidőben kijött a két csapat közötti különbség. Megérdemelt győzelmet arattunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.