Győzelemmel búcsúztunk a Liga Kupától

Orosházi FKSE-LINAMAR – Dabas KC VSE 27-23 (14-10)

Liga Kupa férfi negyeddöntő mérkőzés, 2. találkozó. Orosháza, 300 néző. V.: Héjja, Kónya. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 2, Ferenczi, Antal 3, Markoski 1, Stranigg 1, Németh L. 9. Cs.: Herjeczki (kapus), John, Gyene 6 (5), Morva 1, Milosevic 2, Mihály, Balázs B. 2. Vezetőedző: Bakó Botond. Dabas: Duleba – Pocsai, Perisic 6, dr. Bíró 1, Szöllősi, Halász 3, Kekezovic 3. Cs.: Holló (kapus), Priczel 1, Shinnosuke 1, Korsós, Zakics 4 (1), Lepsényi 3, Országh 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 2/1.

A mérkőzés játékvezetői egy baleset, illetve útlezárás miatt nem érkeztek meg Orosházára, ezért a két csapat megegyezésének értelmében két fiatal orosházi bíró, Héjja Ádám és Kónya Balázs vezette le a mérkőzést.

A 31–25-ös győzelme tudatában kissé álmosan lépett pályára a Dabas a negyeddöntő visszavágóján. A lendületesen kezdő Orosháza mindezt kihasználta és az 5. percben már 5-1-re, majd a tizedikben már 8-2-re is vezetett. Nagyobb fokozatra kapcsolt a vendég együttes, a 21. percben négy gólra felzárkózott és a szünetig maradt is ez a különbség.

A több jó egyéni teljesítmény győzelmet hozott (Fotó: Kecskeméti Krisztina – OrosCafé.hu)

A második felvonás három vendég góllal kezdődött, de mielőtt kiegyenlíthetett volna a Dabas, Németh László találataival ismét hattal ellépett a hazai gárda (41. p.: 21-15). A dabasi edző időt kért, de maradt ez a különbség. Jónéhány orosházi helyzet kimaradt ezután, és a látogatók ismét felzárkózhattak, Perisic az 50. percben már hatodik góljánál tartott. A dabasiak ugyan már nem veszélyeztették a zöld-sárgák győzelmét, de ez szempontjukból nem is volt lényeges, hiszen összesítésben végül jobbak voltak és ők léptek tovább, az OFKSE számára idén befejeződött a Liga Kupa.

Bakó Botond: – A mai napon önmagunkhoz képest jó mérkőzést játszottunk, örülök a győzelemnek, nagyon kell a fejeknek és a lelkeknek, hogy higgyünk a sikerben. Ma többen tudtak stabilan teljesíteni, ennek köszönhető a győzelem.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.