A végén fordult a kocka

Dabas KC VSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 31-25 (12-14)

Liga Kupa férfi negyeddöntő mérkőzés, 1. találkozó. Dabas, 250 néző. V.: Szakállas, Varasdi. Dabas: HOLLÓ – Országh 1, Perisic 4, Szöllősi, Priczel 2, Halász 4, Kekezovic 3. Cs.: Shinnosuke 1, Korsós, ZAKICS 8 (3), Lepsényi 1, POCSAI 7 (4), dr. Bíró. Vezetőedző: Tomori Győző. Orosháza: Herjeczki 1 – Gyene 3, Ferenczi 3, ANTAL 8, BALÁZS B. 6, Milosevic 1, John 2. Cs:. Szabó L. (kapus), Morva, Braz 1, Mihály. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 0/0.

Nagy lendülettel, határozott védekezéssel kezdtek a csapatok mindkét oldalon. Az Orosháza John duplájával a 13. percben 6–5-re vezetett. Ezután azonban támadásban jöttek a szokásos elkapkodott megoldások, de a szünetig így is megőrizte előnyét az OFKSE, annak elenére, hogy a játékvezetők bőkezűen osztogatták a büntetőket a hazaiak javára.

Élvezetes, fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő elején felváltva estek a gólok, a 39. percben Gyene két találatával már néggyel is vezetett a vendégcsapat. Kettős emberhátrányba került az Orosháza, játékosai kezdtek elfáradni, az ebben az időszakban remeklő Zakics vezérletével pedig megfordította a mérkőzést a Dabas. A látogatók a végén csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

A visszavágót pénteken 19 órakor rendezik Orosházán.

Bakó Botond: – Elég élvezetes, fordulatos mérkőzést játszottunk, még ha sok hiba is volt mindkét oldalon. Ezt a mérkőzést arra használtuk, hogy néhány játékost formába hozzunk, ezért keveset cseréltünk. Negyvenöt-ötven percig jól tartottuk magunkat, de a végén elfáradt a csapat.

Tomori Győző: – Az eredménynek örülök, de rengeteg hibával játszottunk. Remélem, hogy a visszavágóra koncentráltabbak leszünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.