Fontos meccset buktunk

Ceglédi KKSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 25-19 (10-10)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Cegléd, 500 néző. V.: Andorka, Hucker. Cegléd: PALLAG – LÁSZLAI 9, Juhász K., Grbovic 1, BORSOS 5, Radovic 1, RADNIC 6 (2). Cs.: Szabó B., Hajdu 2, Megyeri 1. Vezetőedző: Jakab László. Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 3, Ferenczi 2, Morva 1, Braz, Stranigg 3, NÉMETH L. 5. Cs.: Herjeczki (kapus), Knezevic, Antal, Mihály, Markoski 2, Gyene 1 (1), Milosevic, Balázs B. 2. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállitások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2,1ill. 1/1.

Stranigg nyitotta meg a gólok sorát, majd Pásztor Máté növelte az előnyt, a kapuban pedig Szabó Levente parádézott az első percekben. Mindkét csapat határozottan védekezett, emiatt kevés gól esett. Apró megingások után a félidő derekán beérte vendégét a Cegléd, de aztán ismét a viharsarkiak kerültek lépéselőnybe. Két perccel a félidő vége előtt Lászlai ismét kiegyenlített, majd egy gyors gólváltást követően döntetlennel zárult az első játékrész.

A ceglédi védelem sokszor tört borsot az Orosháza orra alá

A második félidőt a Cegléd kezdte jobban, kettővel elhúztak a házigazdák, a válasz csak a 34. percben érkezett Stranigg jóvoltából. Őrizte előnyét a sárga mezes hazai gárda, az orosháziak görcsös igyekezetét követően pedig jöttek a buta hibák és sorozatos kiállitások, s a hazaiak kettős emberelőnyben már négyre növelték az előnyüket. A megállíthatatlan Lászlai Szabolcs az 56. percben kilencedik gólját lőtte, ezzel már nyolccal is vezetett csapata. A hajrában teljesen összecsuklott az OFKSE és csak az eredmény kozmetikázására futotta erejéből.

Vereségével az Orosháza egyre nehezebb helyzetbe került, noha egy jó szériával és némi szerencsével még van esélye az élvonalbeli tagság megőrzésére.

Bakó Botond: – Az első félidőben kimagaslóan jól játszottunk védekezésben és támadásban is, a kapuban extra teljesítményünk volt. A második félidőben azonban olyan buta egyéni hibákat követtünk el, amit egyszerűen nem értek. Küzdött a csapat, szívét-lelkét kitette, de ennyi hibával nem lehet megnyerni egy mérkőzést.

Jakab László: – Az első félidőben kapkodtunk, idegesek voltunk, nagyon sokat hibáztunk, majd megnyugodott a társaság, jó kapusteljesítmény volt és a második félidő a miénk lett. Le a kalappal mindenki előtt, köszönet a közönségnek, hogy kitartottak mellettünk!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.