Dinamikusabbak voltak a vendégek

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 22-27 (10-13)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Paska, Vastag. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Mihály, Ferenczi 1, Braz, Stranigg 1, Németh L. Cs.: Herjeczki (kapus), Morva 2, Antal 1, Milosevic, Knezevic 2, Gyene 3 (3), BALÁZS B. 5, John 3, Markoski 3. Vezetőedző: Bakó Botond. Balatonfüred: Fazekas – Hornyák 2 (1), Kasparek 1, Németh B. 1, Szita 3, Topic 2, BÓKA 5. Cs.: Bősz (kapus), DEBRECZENI 2, Kemény 1, Semjonov, DÉBER 4, Varsandán M. 3 (2), Karvatski 2, Máthé 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Ferenczi és Stranigg lövése talált utat Fazekas hálójába, majd Bóka szemfüles találata után Antal is eredményes volt, vagyis egyáltalán nem kezdte rosszul a mérkőzést az Orosháza. Némi problémát az jelentett, hogy hazai oldalon támadásban ismét előjöttek a már Komlón is látott figyelmetlenségből, kapkodásból eredő hibák, ami egy Balatonfüred kaliberű csapat ellen nem engedhető meg. A 12. percben megfordította az eredményt az egyre magabiztosabbá váló, a védekezésre nagy gondot fordító vendég. Egy 3-0-s füredi szériát és egy hét perces hazai gólcsendet tört meg Pásztor Máté, egalizálva az eredményt. A helyzetkihasználással a vendégeknek is akadtak gondjai, ezért is alakult szorosan a mérkőzés. Sokat cserélt Bakó Botond, folyamatosan frissítette csapatát. Az első időt Csoknyai István, a látogatók edzője kérte ki, mindezt a 25. percben, 9-8-as vezetésüknél tette meg. A hajrá a Balaton-partiaknak jött össze jobban, amikor sikerült meglépniük hárommal, ekkor már Bakó Botond is időt kért. Gyors gólváltás a végén, de maradt a háromgólos különbség.

Balázs Botond öt góllal mutatkozott be az orosházi közönségnek (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Igyekezett már a második félidő elején döntésre vinni a dolgot a Balatonfüred, de nagy volt az ellenállás és Szabó Levente is bemutatott egy-két bravúrt. Apró lépésekkel így is jól haladt a piros mezes vendégcsapat, de ehhez kellettek az orosháziak pontatlanságai is. Igyekezett lépést tartani vendégével az Orosháza, de a különbség csak nőtt, egyre kevesebb volt az esély, hogy bravúrt, vagyis legalább egy döntetlent érjen el a dobogóvárományos ellen. A játékrész derekán már látható volt, hogy óriási fordulatnak kell ahhoz bekövetkeznie, hogy beérje vendégét az OFKSE. A hajrában már a fürediek is visszavettek a lendületből, s különösebb izgalom nélkül teltek el az utolsó percek.

Bakó Botond: – Amíg nem bízunk magunkban és nem hisszük el, hogy lehet sikert elérni, addig nehéz is lesz. Sebességben, dinamikában és védekezésben is messze elmaradtunk az elvárttól.

Csoknyai István: – Amire készültünk, azt kaptuk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A hazaiak sok mindent megpróbáltak, hogy megnehezítsék a dolgunkat, hála Istennek az elejétől a végéig tartani tudtuk a tempónkat. Ha a ziccereinket belőjük, könnyebb dolgunk lett volna.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.