Kitüntetett kéziseink – Kihívások és tapasztalatok

Az Orosházi FKSE-LINAMAR kézilabdázói közül két fiatal, korosztályos válogatott játékosnak, Kiss Axelnek és Varga Kristófnak adta át Zalai Mihály elnök a Békés Megyei Közgyűlés díjait.

A hetedik alkalommal rendezett kézilabdabálon a hagyományoknak megfelelően több kézilabdázót is kiemeltek, megjutalmaztak. Az életműdíj mellett az Orosházi Kézilabda Baráti Kör egy-egy fiatal férfi és női kézilabdázót tüntetett ki, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke pedig két-két férfi és női kézilabdázót díjazott. Sorozatunkban őket mutatjuk be.

Kiss Axel még csak 17 esztendős, de már harmadik éve tagja a magyar korosztályos válogatottaknak, jelenleg az ifjúsági keret tagja, amellyel legutóbb Balatonbogláron a Négy Nemzet Tornáján képviselte hazánkat.

Az ifjúsági válogatott kerettag Kiss Axel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagy öröm és büszkeség számomra, hogy számítanak rám és magamra ölthetem a címeres mezt. Itthon megpróbálok az edzéseken és a mérkőzéseken mindig maximumot teljesíteni, hogy ez így is maradhasson. Bár még fiatal vagyok, de egyszer-egyszer már a felnőttcsapattal kapcsolatban is felmerült a nevem. Szeretem a nagy feladatokat, az igazi kihívásokat – mondja a fiatal játékos.

Axel természetesen a későbbiekben szeretne minél többet játszani az NB I-ben, és a nagy válogatottban is bemutatkozni.

Másik kitüntetett játékosunk, Varga Kristóf 15 éves, és már 10 éve kézilabdázik. Az idei szezonban bekerült a magyar serdülő-válogatottba. Mindez azért nagy dolog, mert az elmúlt években erre egy ideje orosházi részről nem került sor. Így általa most végre újra van ebben a korosztályban is olyan sportoló, aki az OFKSE és Orosháza hírnevét öregbíti.

Varga Kristóf számára rendkívül fontos év lesz az idei (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kristóf 14 éves koráig Fehérgyarmaton kézilabdázott, a nyolcadik osztály után választotta Orosházát, és az OFKSE csapatát. A Táncsics Mihály gimnázium tanulója irányítót és néha átlövőt játszik. Hogy a válogatottban milyen szerep vár rá, azt az idei esztendő hozza majd meg. Minden területen: az iskolában, a klubban és a válogatottban is szeretne megfelelni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.