Ötödik hely a Főnix-kupán

Péntektől vasárnapig immár XI. alkalommal rendezte meg a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kézilabda szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlástornáját. A Főnix-kupán az Orosházi FKSE fiataljai az U11-es korosztállyal képviseltették magukat.

Idén 58 sportszervezet 77 leány- és 60 fiúcsapata vett részt a viadalon, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2008-as, míg a legidősebbek 2004-es születésűek voltak. A tizenkét cívisvárosi helyszínen mintegy 1800 gyerek lépett pályára a 350 mérkőzésen.

Az U11-es korosztályban a fiúk mezőnyében 12 csapat indult, Mag Péter edző legénysége a csoportküzdelmek során a Haladás VSE Szombathely, a Kecskeméti SI és a Százhalombattai VUK SE gárdáival mérkőzött meg. A fiúk két győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyén végeztek, így a helyosztókon a 4-6. helyért játszhattak. Itt a Pick Szeged csapatát legyőzték, ám az FKSE Algyőtől vereséget szenvedtek, ezzel az 5. helyen végzett az orosházi együttes.

Az 5. helyezett U11-es fiúk

Orosházi eredmények:
Orosházi FKSE-LINAMAR – Kecskeméti Sportiskola 16-5
Szombathely Haladás VSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 15-8
Százhalombattai VUK SE – Orosházi FKSE-LINAMAR 7-19
Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 8-15
FKSE Algyő – Orosházi FKSE-LINAMAR 14-10

A torna végeredménye:
1. Haladás VSE Szombathely
2. Grundfos Tatabánya KC
3. Balmazújvárosi UKE
4. FKSE Algyő
5. Orosházi FKSE-LINAMAR
6. Pick Szeged
7. Kecskeméti SI
8. Debreceni SC-SI
9. XVI. Ker. KMSE
10. Gyömrői KA
11. Százhalombatai VUK SE
12. Csanádi KSI SE

A csapat tagjai: Császár Áron, Horváth Péter, Janowszky Soma, Kiss-Horváth Bence, Molnár Zsombor, Patakfalvi Márton, Szabó Márk, Szénási Vendel, Szilasi-Horváth Márk, Zsótér Mihály, Bagi Valentin, Fehér Martin, Tóth Nándor, Anda Ákos.

Mag Péter edző: – A mérkőzéseket két részre lehet osztani. A csoportmérkőzéseket nagyon jól kezdtük a Kecskemét ellen. Gyakorlatilag levegőt venni sem hagytuk az ellenfelet. A Haladás ellen egy fáradt csapat képét mutattuk egy át nem aludt kollégiumi éjszaka után, ráadásul sérülés is sújtott minket. A utolsó csoportmeccsen hoztuk a kötelezőt és csoportmásodikként 4-6-ik helyért játszhattunk. A Pick Szegeddel kezdtünk és egy nagyarányú győzelmet arattunk. Az utolsó meccsen az Algyővel játszottunk a 4. helyért, egy nagyon hajtós, nagyon küzdelmes meccsen maradtunk most alul. Összességében egy jó, igen színvonalas tornán vettünk részt a gyerekekkel, ahol a mi csapatunk is emelte a torna színvonalát!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.