Lelkesedtünk, de kevés volt

Orosházi FKSE-LINAMAR – MOL-Pick Szeged 20-36 (10-22)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Fekete T., Tóth D. Orosháza: Szabó L. – Gyene 2 (2), Ferenczi 1, D. Srsen 1, Braz 1, STRANIGG 6, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), MORVA 3, Mihály 1, Antal 1, Pásztor M. 1, Markoski 1. Vezetőedző: Bakó Botond. Szeged: Sierra – SOSTARIC 5, Balogh Zs. 2, Skube 2, Bánhidi 1, GONCALVES 3, SIGURMANNSONN 7 (3). Cs.: Nagy M. (kapus), Källman 1, Bodó 2, Zubai, Zhitnikov 2, RODRÍGUEZ 6, I. Srsen 2, Blazevic, HEGEDÜS 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Meglehetősen nehéz felkészülésen van túl az Orosháza, amely a téli időszakban a sok sérülés miatt nem tudott minden tervezett feladatot elvégezni. A keretből még most is sok volt a hiányzó, ezért több korosztályos játékost neveztek be hazai oldalon a számtalan ország válogatott játékosát felvonultató Szeged ellen. Azzal természetesen mindenki tisztában volt Orosházán, hogy nem ez az a mérkőzés, amit meg kell nyerni. A tabella 2. helyét elfoglaló, az ősz végén sok problémával küzdő szegediek a szlovén Matej Gaber és az orosz Szergej Gorbok nélkül érkeztek, előbbi talp-, utóbbi kézsérülés után rehabilitál.

Hetesgólokkal kezdődött a találkozó, majd bosszantó labdaeladások után az izlandi Sigurmannsonn találataival gyorsan ellépett a Szeged, a 9. percben Bakó Botond időt kért, majd miután továbbra sem rendeződtek a sorok – Sostaric zsinórban ötször csapta be Szabó Leventét –, nyolc perccel később egy 8-0-s szegedi roham közben újra magához hívta teljesen elbizonytalanodó fiait. A jég Morva szép átlövésgóljával tört meg, igaz erre hamarjában érkezett a válasz az Orosházán nevelkedő Balogh Zsolt részéről. Ha nehezen is, de kezdtek felocsúdni a sokkból az orosháziak, és némi frissítés után egy-egy szép megoldással vétették észre magukat. Különösen Stranigg igyekezetét érdemes kiemelni, aki az első felvonásban négyszer köszönt be Sierrának. Persze a tiszta sárgában játszó hazaiak így is tisztes távolságból követték a szegedi nemzetközi alakulatot. A szünetre 12 gólos hazai hátránynál vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A születésnapos Stranigg János hat góllal terhelte meg a szegediek hálóját (Fotó: Kecskeméti Krisztina (OrosCafé.hu)

Pazar támadással és góllal köszönt be a második félidő elején az Orosháza, Morva remek labdáját Antal szedte össze és továbbította a hálóba, persze, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, azonnal érkezett a Tisza-partiak válasza. A közönségnek ez sem szegte nagyon kedvét, rendületlenül biztatták a sok hibával, de nagy akarattal harcoló kedvenceit. A vendégek sem kényelmesedtek el, mentek előre, ebben az időszakban a spanyol Pedro Rodríguez volt a gólfelelősük. A hazaiaknál szép sorban pályára léptek a csereemberek is. Bakó Botond űzte, hajtotta játékosait, akik továbbra is igyekeztek, de a villámgyors, a védekezésre is nagy figyelmet szentelő szegediekkel nem boldogultak, akik a félidő felénél már tizennégy góllal vezettek. A mérkőzés amúgy rendkívül sportszerű mederben zajlott a mérkőzés első kiállítását az 51. percben regisztrálhattuk, a szegedi Ivan Srsen mehetett két percre pihenni. Domagoj Srsen viszont kényszerű okok miatt ült le a padra, mert rosszul esett és megütötte a kezét.

A Szeged talán a vártnál is magabiztosabban hozta a mérkőzést, míg az orosháziak azzal nyugtathatják magukat, hogy az időnként bemutattak egy-egy tetszetős megoldást, figurát, melyeket az elkövetkezendő bajnoki mérkőzéseken többször is előhoznak.

Bakó Botond: – Tudjuk, hogy milyen állapotban vagyunk és mi a realitás a Szeged ellen. Az első félidőben sok hibával, megilletődötten játszottunk, túlságosan tiszteltük az ellenfelet. A második félidőben picit változott a helyzet, jobb lett a játék.

Juan Carlos Pastor: – Elégedett vagyok a csapatom hozzáállásával. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jól védekeztünk és korán tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. Minden játékos hozzátette a magáét.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.