Győzelemmel zártuk a csoportkört

Kecskeméti TE – Orosházi FKSE-LINAMAR 18-27 (9-13)

Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, D-csoport. Kecskemét, 150 néző. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 1, Mihály 2, Ferenczi 2, Braz 2, Milosevic 5, Németh L. 4. Cs.: Stranigg 3, Gyene 4 (2), Morva 2, Bella, Antal 2. Vezetőedző: Bakó Botond. A Kecskemét legjobb dobói: Horváth A., Szamos 4-4.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/2, ill. 2/2
.

A korábban lázzal bajlódó Stranigg visszatért a csapatba, de a fiatalok közül hárman is hiányoztak az Orosháza utolsó Liga Kupa találkozójáról, Zvolenszki, Majdán és Kiss Axel Kisvárdán, egy korosztályos nemzetközi tornán szerepelt. A találkozónak igazából már nem volt tétje a csapatok számára, hiszen a továbbjutás korábban eldőlt, így mindkét együttes számára kiváló gyakorlási lehetőséget ígért az összecsapás.

Az első percekben hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de Mihály góljával a 11. percben átvette a vezetést az OFKSE a szívósan védekező Kecskemét ellen. Az orosházi fal hatékonyabbá vált, és bár támadásban akadtak pontatlanságok, a szünetig négy gólos előnyre tett szert a vendég együttes.

A jó védekezésnek kulcsszerepe volt a győzelemben (Fotó: kesport.hu)

A második félidőben tovább növelte előnyét az Orosháza. Bakó Botond a játék további gyorsítását kérte, aminek meg is lett az eredménye, csapata az 52. percben már kilenccel vezetett, amit meg is őrzött a végéig.

Az OFKSE csoportmásodikként végzett és jutott a Liga Kupa negyeddöntőjébe, ahol a “B” csoport győztesével, a Dabas együttesével mérkőzhet a legjobb négy közé kerülésért. A továbbjutás ezúttal is két mérkőzésen dől el, az első találkozót Orosházán játsszák, az időpont egyeztetés alatt áll.

Bakó Botond: – A védelmünk stabil volt, mögötte jó kapusteljesítményt nyújtottunk. Csapatunk szép dolgokat is bemutatott, de látszott, hogy sorozatban a harmadik mérkőzésünket játszottuk, mert kicsit tompábbak voltunk. Összességében elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával és a játék is alakul.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.