Kitüntetett kéziseink – Fiatal tehetségek

180115_Bella_Csaba_kkAz Orosházi Kézilabda Baráti Kör két fiatal díjazottja, az Orosházi NKC serdülő csapatának játékosa, Horváth Bíborka és az Orosházi FKSE felnőtt csapatát ostromló joghallgató, Bella Csaba.

A hetedik alkalommal rendezett kézilabdabálon a hagyományoknak megfelelően több kézilabdázót is kiemeltek, megjutalmaztak. Az életműdíj mellett az Orosházi Kézilabda Baráti Kör egy-egy fiatal férfi és női kézilabdázót tüntetett ki, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke pedig két-két férfi és női kézilabdázót díjazott. Sorozatunkban őket mutatjuk be.

Bella Csaba több mint 14 éve sportol orosházi színekben. A klubhűség mellett tanulmányi eredményeiben is példamutató személyiség a felnövekvő generációk számára. Hivatalos statisztikák szerint 10 kézilabda szezon alatt 209 mérkőzésen szerepelt orosházi mezben, melyen 519 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Az OFKSE kiválósága jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Jogtudományi karának hallgatója.

A felnőtt csapat kapuját döngető joghallgató: Bella Csaba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A felnőtt csapat kapuját döngető joghallgató: Bella Csaba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A tavalyi év volt számomra az első igazi felnőtt év, az NB I-es csapatban sokat tudtam fejlődni. Óriási élmény és megtiszteltetés a legjobbak ellen pályára lépni és gólt lőni. Tavaly voltam első éves a jogi egyetemen. Családunkban mindig fontos szempont volt a több lábon állás, de számomra most első a kézilabda. Később majd szeretnék sportjogász lenni. Előtte azonban mindenképp cél a stabil NB I-es tagság, de jó lenne, ha egyszer BL-játékos lehetnék. A többiektől az egyetem miatt persze kapom a zrikát. Doktor úr, ügyvéd úr, stb., de ez benne van a pakliban. Legfontosabb, hogy a tanulás mellett sokat pályán legyek és fejlődjek tovább – mondja el magáról az ifjú kitüntetett.

Az Orosházi NKC fiatal tehetsége, a 14 esztendős Horváth Bíborka tavaly az U13-as csapat egyik vezére volt, a mai napra már a serdülő csapat prominens tagja, akinek példamutató edzésmunkája és kitartása bárki számára útmutató lehet. Néhány alkalommal már az ifi csapatban is megmutathatta magát. Hozzáállásával és alázatosságával helyet követelhet majd a nagyobbak között is.

Sorozatunkat a Békés Megyei Közgyűlés által elismert sportolókkal folytatjuk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.