Báloztak a kézilabdások

180113_Kezilabda_bal_RJ_007-e1515947417650-310x200Hetedik éve hagyomány, hogy a farsangi szezonban egy közös bálra invitálja a kézilabdával foglalkozó játékosokat, szakembereket, szülőket, szurkolókat a két orosházi kézilabda egyesület.

Szombat este mintegy hatszázan gyűltek össze a bálra a kézilabda barátai az Eötvös csarnokban. Az eddigi közös szervezés hagyományával szakítva, idén az OFKSE vállalta magára a rendezvény előkészítését, jövőre pedig az ONKC következik.

Az ONKC elnöke, Dancsó Attila beszéde nyitotta a bált, majd Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlevőket. Ezután Orosháza neveltje és büszkesége, az Európa-bajnokságon szereplő Balogh Zsolt üdvözölte videóüzenetben a bálozókat. A köszöntők után – szintén a hagyományok szellemében – díjátadások következtek. Az Orosházi Kézilabda Baráti Kör képviseletében Szöllősi Béla, Czékmán János és Tatai Tamás adott át életműdíjat és tüntetett ki két ifjú tehetséget.

Az idei életműdíjat a hetven esztendős Szula Antalnak ítélte a grémium, aki 1948-ban született Orosházán. 1959-ben a II. sz. általános iskolában Pirer Gyula tanár úr által ismerkedett meg a kézilabdával. Szegedi középiskolai tanulmányai alatt is folytatta a kézilabdázást, a középiskolai bajnokságban játszott. 1971-ig az Orosházi Medosz, majd 1971-73 között az Orosházi Honvéd Dózsa játékosa, 1973-77 között az Oh. Medosz, majd az Orosházi MTK női csapatainak edzője volt. Ez idő alatt két megyei bajnoki aranyat és két bajnoki ezüstérmet szereztek. Rövid ideig, két évig a nagyszénási női csapatnál edzősködött. 1981-ben kapcsolódott be a férfi csapat munkájába. Szerencsésnek mondhatja magát, mert még ismerte és játszott azokkal, akik az orosházi kézilabdasport alapjait lerakták. A következő „nagy generációnak” ő maga is tagja volt. Szula Antal a mai napig szeretett sportága elkötelezett híve.

Az idei életmű díjat Szula Antal vehette át (Fotó: Rajki Judit)

Az idei életmű díjat Szula Antal vehette át (Fotó: Rajki Judit)

A baráti kör a női és a férfi egyesület játékosai közül is díjazta egy-egy ifjú tehetség munkáját. A lányok közül Horváth Bíborka tavaly az U 13-as csapat egyik vezére volt, a mai napra már a serdülő csapat prominens tagja, akinek példamutató edzésmunkája és kitartása bárki számára útmutató lehet. Néhány alkalommal már az ifi csapatban is megmutathatta magát. Hozzáállásával és alázatosságával helyet követelhet majd a nagyobbak között is.

A fiúknál ifj. Bella Csaba több mint 14 éve sportol orosházi színekben. A klubhűség mellett tanulmányi eredményeiben is példamutató személyiség a felnövekvő generációk számára. Tíz kézilabda szezon alatt 209 mérkőzésen szerepelt orosházi mezben, melyen 519 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Jogtudományi karának hallgatója.

A két fiatalnak Czékmán János, illetve Tatai Tamás adta át a díjat.

Két-két játékost jutalmazott a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Zalai Mihály. A hölgyek közül az ifi korú, de már felnőtt csapatban is szereplő kapus, Késmárki Kata és a több éve a felnőtt gárda erősségének számító Takács Fruzsina kapott elismerést.

Zalai Mihály elnök adta át a Békés Megyei Közgyűlés díjait (Fotó: Rajki Judit)

Zalai Mihály elnök adta át a Békés Megyei Közgyűlés díjait (Fotó: Rajki Judit)

A fiúk részéről a serdülő válogatott Varga Kristóf és az ifjúsági válogatott keret tagja, Kiss Axel vehetett át jutalmat Zalai Mihálytól. A megyegyűlés elnöke rövid beszédében biztatta a város vezetését és az Orosházán munkálkodó cégeket, hogy továbbra is támogassák ezt a gyönyörű sportágat.

A hivatalos rész végeztével következhetett a finom és bőséges vacsora, majd a Homokóra zenekar vette át az irányítást és csaptak a résztvevőkkel közösen fergeteges bulit. Éjfél után következett a tombolasorsolás, melynek bevételét ebben az évben is karitatív célra ajánlják fel a szervezők.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.