Buday nélkül folytatjuk

31857Felnőtt csapatunk évzáró rendezvényén jelentették be, hogy a 2018-as esztendőt már nem Buday Dániel irányítása mellett kezdi meg az élvonalbeli együttes. Az új trénerrel folynak az egyeztetések, személye egyelőre nem publikus.

A csütörtöki évbúcsúztató ebéden jelentette be Vajer Tamás klubelnök, hogy az egyesület vezetése Buday Dánielt felmentette vezetőedzői teendői alól, a folytatást pedig januártól már új szakember irányítása mellett képzelik el. A döntés hátteréről kérdeztük Vajer Tamást.

– Az elnökség a csapat őszi szezonban nyújtott teljesítményével abszolút nincs megelégedve – elég, ha a tabellára nézünk, ahol az utolsó helyet foglaljuk el. Lépéseket kellett tennünk, így az elnökség azt a határozatot hozta, hogy Buday Dánielt felmenti vezetőedzői munkája alól. Továbbra is azon dolgozunk, hogy az egyesület megmaradjon az első osztályban, itt elsősorban az orosházi férfi kézilabda jövője a tét. Az új trénerrel már folynak az egyeztetések, amint megállapodás születik, természetesen haladéktalanul tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. A csapat játékosállományát érintő esetleges további személyi változásokról már az új vezetőedzővel karöltve fogunk dönteni.

Buday Dánielnek a Veszprém ellen volt az utolsó meccse a zöld-sárgákkal (Fotó: Vörös Dávid)

Buday Dánielnek a Veszprém elleni volt az utolsó meccse a zöld-sárgákkal (Fotó: Vörös Dávid)

A távozó trénert, Buday Dánielt is megkértük, mondja el véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban.

– Négy és fél évet töltöttem itt, úgy gondolom, hogy jó időszak volt, sok szép élménnyel gazdagodtam, barátokat szereztem. Ez most így alakult, gondolom, hogy azért rengeteg dolog közrejátszott ebben, de nyilván tisztában vagyok a vezetőedző felelősségével az ilyen helyzetekben, így ezt a döntést el kell fogadni. Sok sikert és jó egészséget kívánok mindenkinek a továbbiakban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.