A végére kinyílt az olló

vp-oh_smTelekom Veszprém — Orosházi FKSE-LINAMAR 37-20 (18-12)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Veszprém, 2300 néző. V.: Sándor, Szikszay. Veszprém: Alilovic — MARGUC 12 (3), Ancsin 2, Lékai 4, Schuch 2, LIGETVÁRI 4, Ugalde 4 (1). Cs.: Mikler (kapus), Terzic, NILSSON 3, Jamali 2, Blagotinsek, Tonnesen, Manaskov 1, Ubornyák 2, Borzas 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes. Orosháza: Herjeczki — Gyene 1, Ferenczi 2, Srsen, Markoski 2, Stranigg 2, Németh L. 2. Cs.: Szabó L. (kapus), Radojevic 2, MILAS 9 (3), Antal, Pásztor M., Bella, Mihály. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3.

A hazaiaknál sérülés miatt nem szerepelhetett a tavalyi gólkirály, a válogatott kerettag irányító, Győri Mátyás, aki évekkel ezelőtt az NB I/B-s Békési FKC csapatában szerepelt. Az év utolsó bajnoki mérkőzésén az orosháziaknál hiányzott Németh Gábor és Marko Knezevic, ott volt viszont két fiatal, Bella Csaba és Mihály Zsolt. Ligetvári gólja vezette be a találkozót, majd Stranigg szépített, Gyene pedig hétméterest hibázott. A veszprémieknél Ligervári járt élen a gólszerzésben, a 10. percben már harmadik gólját lőtte. Stranigg kiállítása után a hazaiak 7-4-re elhúztak. A 15. percben 9-4-re vezetett a bajnok, amikor Buday Dániel időt kért. A 16. percben Gyene lövését védte Alilovic, majd az ellentámadásból a kétsopronyi származású Ancsin talált az orosházi kapuba. Gyors volt a játék, a házigazdák fokozatosan elhúztak, és a 21. percben már 13-7-re vezettek. A félidő hajrájában Milas kétszer is betalált, előbb hétméteresből, majd 11 méterről átlövésből. Marguc hatodik gólja után, a másik oldalon Ferenczi beállítja a félidei eredményt (18-12).

aaa

Az Orosháza sokáig jól állta a sarat (Fotó: Penovác Károly – VEOL.hu)

Szünet után a születésnapját ünneplő Szabó Levente állt az orosháziak kapujába. A 33. percben Milas már a negyedik gólját szerezte, majd hétméteresből is betalált, ezzel négy gólra feljöttek a vendégek. A bajnokcsapat biztosan tartotta előnyét, a 37. percben öt góllal vezetett. Németh László kiállítása után Marguc büntetőből növelte az előnyt. A 43. percben nyolcgólos veszprémi vezetésnél Buday Dániel időt kért. A rutinosabb hazaiak kihasználták a vendégek hibáit, és a 45. percben már tíz góllal, 26-16-ra vezettek. Jamali hatalmas góljával a 47. percben 27-16-os veszprémi előnyt jegyezhettünk fel. A 49. percben Ljubomir Vranjes edző kért időt. A hajrában a BL-ben edződő házigazdák szép gólokat lőttek, és végül magabiztosan, tizenhét góllal nyerték a mérkőzést.

Buday Dániel: — Úgy gondolom, hogy egy tipikus karácsony előtti meccs volt ez a mai. Mindkét csapat jó tempót diktált és közönségszórakoztató mérkőzést játszott. Az én csapatom 45-50 percig jó dolgokat csinált, aztán nyílt az olló és a nagyobb tudás érvényesült. Magabiztosan nyerte a meccset a Veszprém. Gratulálok nekik, sok sikert a továbbiakban. Továbbá mindenkinek boldog új évet és boldog karácsonyt kívánok.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.