Adni öröm! – csatlakoztunk a szeretetszolgálat felhívásához

adni_orom_DSC_5239Szombat délelőtt már át is adtuk adományunkat az orosházi gyűjtőponton. A tartós élelmiszerekkel a városban és környékén élő, nélkülöző családokat és rászorulókat támogathattuk.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület idén is megszervezi az Adni öröm! elnevezésű élelmiszergyűjtő akcióját. Az egyesület orosházi csoportja december 14-19-ig a helyi SPAR áruházban gyűjt önkénteseivel tartós élelmiszereket (liszt, cukor, tészta, olaj, konzervek, édesség). Az Adni öröm! akció egy országos kezdeményezés, azonban a városban gyűjtött adományokat az Orosházán és környékén élő, nélkülöző családok és rászorulók között osztják ki.

A felhíváshoz már nem először csatlakozik az orosházi férfi kézilabdaklub, idén a felnőttcsapat tagjai és egyesületünk technikai személyzete nyújtott segítő kezet. Szombat délelőtt megtelt a bevásárlókocsi tartós élelmiszerekkel, melyeket átadtunk a szeretetszolgálat helyi képviselőjének, Frankó Attilának. Megtudtuk, több éve tartó akciójuk eredményes, sokan csatlakoznak felhívásukhoz, és segítenek a rászorulóknak az év végi ünnepek közeledtével.

Frankó Attilának egyesületünk képviseletében Buday Dániel és Koi Endre adták át az adományt (Fotó: Vági Kata - Oros

Frankó Attilának egyesületünk képviseletében Buday Dániel és Koi Endre adták át az adományt (Fotó: Vági Kata – OrosCafé.hu)

December 19-éig tart a karitatív kezdeményezés Orosházán is: a helyi üzletbe befelé menet szórólapokat osztanak, ebből tudhatjuk meg az akció részleteit, a kijáratnál pedig segíthetünk, a szeretetszolgálat gyűjtőasztalnál adhatjuk le a felajánlásokat, elsősorban tartós élelmiszereket.

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.