A Csurgó várhatja ellenfelét

171213_OFKSE_Csurgo_RJ_012Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 29-32 (16-16)

Magyar Kupa férfi mérkőzés, 4. forduló. Orosháza, 300 néző. V.: Bonifert, Oláh. Orosháza: Szabó L. – Gyene 2 (2), Ferenczi 2, Z. Radojevic 4, Markoski 5, Stranigg 5, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Srsen 1, Milas 4, Németh G. 1, Pásztor M. 1, Knezevic 2. Vezetőedző: Buday Dániel. Csurgó: Balogh T. – Vasic 3 (1), Hadziomerovic, Ferreira, J. Mikita 3, Vasvári 1, Hanusz 4. Cs.: Bartucz (kapus), Varjú 1, Cehte 7, Szeitl E. 3, Gazdag 3, Josic 7. Vezetőedző: Bencze József.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

A legjobb hat közé kerülésért küzdött egymással szerdán az Orosháza a Magyar Kupában. Azzal a Csurgóval mérte össze erejét, melyet egy hónappal ezelőtt a bajnokságban egyszer már legyőzött.

Ferenczi Botond és Nikola Markoski két-két találatára csak két csurgói válasz érkezett, így a 4. percben már 4-2-re vezetett a házigazda. Időt is kért Bencze József, a somogyi gárda edzője. Szorosan tapadtak a vendégek, a 10. percben 10-8-as eredményt mutatott a villanyújság. Negyedóra elteltével azonban növelni tudta a különbséget a viharsarki alakulat (20. p.: 13-8). A játékrész finiséhez közeledve hullámvölgybe került a Buday-legénység, sokkal több hiba csúszott a támadásokba és ekkor már a védekezés sem volt valami acélosnak mondható. A látogatók fél perccel a dudaszó előtt utolérték a zöld-sárga mezeseket, teljesen nyílttá téve a kupacsatát.

aaa

Nikola Markoski öt gólt szerzett a találkozón (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Két gyors csurgói góllal kezdődött a 2. felvonás, ami tulajdonképpen meg is határozta a mérkőzés további alakulását, hiszen innentől kezdve szinte végig náluk volt az előny, csupán a 49. percben sikerült egyenlíteni az Orosházának (25–25), amikor Knezevic értékesített egy helyzetet. Markoskiék jól küzdöttek, s az utolsó percben még maradt némi esély az egyenlítésre (28–29), de kockáztattak, Gazdagék pedig könnyű gólokat szerezve bebiztosították a továbbjutást.

Ezzel a Csurgó jutott a következő körbe, ahol már a legjobb négy közé jutás lesz a tét.

Buday Dániel: – Jól küzdöttünk, de ennyi hibát nem lehet elkövetni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.