Megosztoztunk a pontokon

171210_OFKSE_Vac_RJ_002Orosházi FKSE-LINAMAR – Váci KSE 29-29 (15-16)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bíró, Kiss O. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 3, FERENCZI 4, Knezevic 2, ANTAL 6, Milas 3, Németh L. 1. Cs.: Szabó L. (kapus), Srsen, Markoski 1, Stranigg, Z. Radojevic 2, Németh G. 3, Gyene 4 (3). Vezetőedző: Buday Dániel. Vác: Paul – Ménfői, Török 3, Sakic 1, Holpert 6 (4), Koller 2, Davidovic 4. Cs.: RÓZSAHEGYI (kapus), Baláz 2, Kecskeméti 2, GRABAVAC 7, Tárkányi 1, Tyiskov, Törteli 1. Vezetőedző: Gúnya Péter.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4
.

Nagy lendülettel kezdtek a mérkőzés tétjének megfelelően nagyon feltüzelt állapotban lévő orosháziak a roppant fontos mérkőzésen. A kiesés ellen küzdő váciak egy szót sem szólhattak volna, ha vendéglátóik 5 perc játék után 5-0-ra vezetnek. A zöld-sárgáknál Ferenczi vitte a prímet, kinek tűpontos labdái rendre utat találtak Paul kapujába. A váciak hetesekkel és potyagólokkal mégis tartani tudták a lépést. Két-három találattal tartotta maga mögött ellenfelét az OFKSE, melynek játékosai bátran lőttek, s ezúttal a korábbiakhoz képest jobb arányban értékesítették lehetőségeiket. A 15. percben 11-8-nál időt kért Gúnya Péter, a játékosként az orosházi csapat korábbi NB I-es időszakának egyik kulcsjátékosa, a váciak trénere, s ezután nagy változás állt be a játékban. Fiai még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és a játékrész derekán egy gólra felzárkóztak, majd Holpert újabb sikeres büntetőjével már egyenlő volt az állás. Megálltak a hazaiak, a védekezésben bekeményítő Vác pedig egy 4-0-s rohammal már előnyt birtokolhatott, jött is Buday Dániel időkérése a 21. percben. Nagyon nem ment a hazaiaknak, egy indítás után a tavasszal még Orosházán játszó Tárkányi Bence sem hibázott, s folytatódott a vendégek nagy rohama. A 25. percben Pásztor egy 11 perces hazai gólszünetet és egy 7-0-s váci szériát szakított meg. A látogatók előnye így is tekintélyes maradt, akiket még azzal is segítettek Gyenéék, hogy a hetest sem tudták értékesíteni. Becsületükre legyen mondva a véghajrára felébredtek a házigazdák és a szünetig hátralévő utolsó másfél percben zsinórban lőtt három találattal olyannyira sikerült kozmetikázniuk az eredményen, hogy hirtelen egyre olvadt a váciak előnye, de még így is rettentően nehéz második felvonás várt az OFKSE együttesére.

aaa

Az utolsó másodpercekben a győzelemért támadhattunk (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A váciak kezdték jobban a 2. felvonást, az első négy percben négy gólt lőttek, míg az OFKSE kettőt. Milas és Antal eredményes megmozdulásával, majd Gyene hetesével egyenlített az Orosháza. Szívósan küzdött a Vác, de harcolt az OFKSE is, amely a 45. percben ismét beérte vendégét, de nem sikerült átvenni a vezetést. A vendégek viszont mindig tudtak újítani, így Némethéknek továbbra is szaladniuk kellett az eredmény után. A hajrába háromgólos hátránnyal ment bele az OFKSE. Kezdett egyre reménytelenebbé válni a helyzet, de Németh Gábor duplájával az utolsó percben ismét egyenlő volt az állás. A váciak támadhattak, ám a játékvezetők elvették tőlük a labdát, a hazaiak a győztes gólért támadhattak, de kimaradt a lehetőség, maradt a pontosztozkodás.

Izgalmakban bővelkedő mérkőzésen, az orosháziak a 18. percben vezettek utoljára, végig a Vác kezében volt a vezetés, de a zöld-sárgák az utolsó pillanatokban mégis megnyerhették volna az összecsapást.

Buday Dániel: – Kritikus szituációkban ziccereket hibáztunk és a védelem és a kapusok közötti összhang sem működött. A végén örülnünk kell a döntetlennek.

Gúnya Péter: – Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nehéz mérkőzésen sikerült egy pontot szereznünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.