Ez a csapatunk – Antal Szabolcs: szeretem, hogy sportoló vagyok

antalszabi_300x300Éppen ezért sarkallja is arra a fiatalokat, válasszanak magunknak sportágat, hiszen csapatban felnőni nagyon sok hasznos tapasztalatot nyújt. A mostani felnőtt gárda szerinte a szezon végére eléri a kitűzött célt, és ő maga sem szeretne rosszabb helyen zárni, mint tavaly.

2016 nyarán adtunk hírt arról, hogy Mezőkövesdről rutinos játékos érkezik klubunkhoz Antal Szabolcs személyében, aki ma már biztos beállója felnőttcsapatunknak. A többek közt csurgói, győri, ceglédi klubokban is tapasztalatot gyűjtő kézilabdás szerint ugyan nehezen indult a mostani szezon, de ma már jó úton haladnak.

– Tavaly nagyon jó eredményt értünk el, és talán az elején rágörcsöltünk egy kicsit erre az egészre. Nem jöttek úgy az eredmények, mint az elmúlt szezonban, és ez rosszul érintett mindenkit. A magyar bajnokság valamennyi csapata maximálisan küzd, megvannak mindenhol a feltételek is ehhez. Nálunk azok az apró dolgok, amik a múlt szezonban megvoltak, most az elején elmaradtak. Pedig igazából csak akkor látjuk majd a reális helyünket, ha lejátszottuk a 13 meccset. De egy biztos: most már jó úton vagyunk – összegzi az eddigieket Szabolcs.

aaa

Az eredmények elmaradása mindenkit rosszul érintett – mondta beállónk (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Csapattársaihoz hasonlóan ő is kiemeli a magyar bajnokság kiegyensúlyozottságát. Úgy fogalmaz, ma már a két éllovast leszámítva nincsenek nagy különbségek, a mérkőzések zömén mindössze 1-2-3 gól dönt.

– Sűrű a mezőny, ahol a maximumot kell nyújtani. Mi nagyon keményen edzünk, a vezetőedzőnk, Buday Dániel érti a munkáját, véleményem szerint a személye megkérdőjelezhetetlen. Komoly feladatok előtt állunk, amivel talán a mi helyzetünk jobb, hogy több minőségi játékosuk van. Akkor sincs nagy különbség, ha a cserék érkeznek a pályára – hangsúlyozza a csapat erejét Szabolcs, aki szerint a tavalyihoz hasonlóan az idei szezon végére is bebizonyosodik majd, hogy ott a helyük a középmezőnyben.

– Nem akarok rosszabb lenni, mint tavaly, a személyes célom is, hogy mindent beleadjak, és ott legyünk a 7-8. helyen. Egy ilyen erős magyar bajnokságban ez komoly helyezés, ami önbizalmat ad minden játékosnak.

aaa

Szabolcs szerint ott a helyünk a középmezőnyben (Fotó: Fradi.hu)

A sokszoros korosztályos és B-válogatott Szabolcstól megtudom még, hogy jól érzi magát Orosházán, kiválónak értékeli a hangulatot az öltőzőben. Ha jut szabadideje az edzések és meccsek mellett, akkor zömmel útra kel párjához Budapestre, ha csak néhány szabad óra van, pihenésként Gyopárosfürdőt választja, vagy a csapattársakkal kapcsolódik ki.

– Szeretem, hogy sportoló vagyok, ez egy igazán jó érzés. Nagyszerű dolog egy csapatban felnőni, az alkalmazkodó képességed kifejlődik maximálisan, ad egy tartást, önbizalmat, akaraterőt – sorolja zárásként azt, mit hozott az életébe a kézilabda. Szabolcs szerződése a szezon végéig szól klubunknál.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.