Ez a csapatunk – Ivan Milas: a kézilabda sok mindenre megtanít

milas_230x230Ezért is üzeni a fiataloknak, válasszák jó szívvel ezt a sportágat, a tapasztalatokat az élet más területein is hasznosíthatják. A felnőttcsapat teljesítményében látja a bukkanókat, de hisz abban, hogy a szezon végére meglesz a kitűzött helyezés.

Balátlövőnk 2016 februárjában csatakozott az OFKSE gárdájához, a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, több nemzet bajnokságát is megjárt Ivan Milas csak pozitívumokat sorol, amikor orosházi tapasztalatairól, érzéseiről kérdezem.

– Jó csapatunk van, a tavalyi szezon második felében is megmutattuk ezt. A mostani teljesítményünk sem azt jelenti, hogy rossz csapat lennénk. Biztos vagyok abban, hogy feljavulunk, és bemutatjuk azt az oldalunkat, ami valójában a mi arcunk.

aaa

Milas biztos benne, hogy jönnek majd az eredmények (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A szezon elején történt sérülések véleménye szerint nagyban befolyásolták az eddigi munkát, kiesett a ritmusból a csapat, nem tudták az előre megbeszélt ütemben végigvinni a feladatokat. Ez ütközik most ki több mérkőzésen is.

– Ha sérültjeink visszatérnek, és ismét komplett csapattal tudunk dolgozni, biztos vagyok benne, hogy jönnek az eredmények is. Nagyon elégedett vagyok az edzőmmel, az egyik legpozitívabb itt. Ha baj van, mindig támogat bennünket, megfelelően kezeli a dolgokat, és a legjobbakat akarja kihozni belőlünk – teszi hozzá a korábbi csapataival már a nemzetközi kupaporondon is megfordult Ivan Milas, aki orosházi szerződését megelőzően szerepelt többek közt a boszniai HRK Izviđač és az RK Borac Banja Luka gárdájában, a lengyelországi Wisla Plock és a Gwardia Opole együttesében, de erősítette a romániai HCM Minaur Baia Mare csapatát is.

Ha a csarnokon kívüli életről kérdezem, ugyancsak pozitívumokról számol be. Azt sem éli meg hátrányként, hogy nem egy pörgős nagyváros nyújt otthont számára.

aaa

Átlövőnk egyelőre csak a kézilabdában gondolkodik (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

– Túl nagy rendezvények nincsenek ugyan Orosházán, de mindig megtaláljuk azt a helyet, ahová érdemes elmenni, ahol szívesen töltjük el a szabadidőnket – hangsúlyozza átlövőnk, aki bár egyelőre csak a kézilabdában képes gondolkodni, és igyekszik minden napból a legjobbat kihozni, tudja, rövidesen terveznie kell a kézilabda utáni korszakot is.

– A kézilabda nem csak a játékról szól, egy olyan környezet, egy olyan közeg veszi körül, ami sokrétű, érdekes, izgalmas. A sport nagyon sok mindenre megtanít, amit az élet más területén is kamatoztathatsz – vélekedik a sportágról, a kézilabdát választó gyerekeknek éppen ezért azt üzeni jó tanácsként, adjanak bele mindent az edzéseken és a meccseken, élvezzék ki a lehetőséget, és akkor elégedettek lesznek a pályán és azon kívül is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.