Kupasiker Dabason

kupa_16Dabas KC VSE — Orosházi FKSE-LINAMAR 26-27 (13-14)

Kézilabda férfi Magyar Kupa mérkőzés, 3. forduló, Dabas, 250 néző. V.: Andorka, Hucker. Dabas: Kovács P. — Pocsai 4 (2), Petrovski 1, Szeitl, Hajdú T. 3, Halász 3, Zakics 1. Cs.: Slachta 3, Bakos, Simovic 3, LÓKODI 4, Lepsényi, ORSZÁGH 4. Vezetőedző: Tomori Győző. Orosháza: Szabó L. — Pásztor M., Ferenczi 1, Srsen, Milas 5 (1), ANTAL 5, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Radojevic 2, MARKOSKI 5, KNEZEVIC 6, Németh G., Gyene 1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

A szerda esti találkozón kapkodva, sok hibával kezdtek a csapatok, az első találat csak 5 perc elteltével született meg a Dabas jóvoltából, amire két perccel később érkezett Milas válasza. Fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán Antal és Knezevic vezényletével beleerősített az Orosháza és három gólos előnyt szerzett (18. p.: 6-9). A hazaiak nem adták fel, rendezték soraikat és fokozatosan felzárkóztak, sőt egy elügyetlenkedett zöld-sárga támadás után a vezetést is megszerezték (11-10). Az orosháziak még egy lendülettel visszaszerezték az előnyt, így a szünetben egy gólos vendég vezetést mutatott az eredményjelző.

tippmix_CMYK

Fordulás után az OFKSE kezdett jobban, és a 40. percben már újra három gólos előnyt birtokolt. A házigazdák a félidő közepén megkezdték a felzárkózást és egy gólra megközelítették ellenfelüket, de az orosháziak ismét belehúztak és ismét hárommal vezettek (53. p.: 22-25). Izgalmasan alakult a hajrá, a dabasiak egy perccel a vége előtt megint egy gólra feljöttek (25-26), de a találkozó hajrájában a vendégek sikerrel megőrizték az előnyt.

A látottak alapján a végig küzdelmes mérkőzésen a néhány jó egyéni teljesítményt felvonultató Orosháza megérdemelten nyert, és jutott tovább a Magyar Kupában. Győzelmükkel a vendégek visszavágtak a szombati orosházi bajnoki vereségért.

Buday Dániel: — Javítottunk a hibáinkon, örülök, hogy továbbjutottunk, dolgozunk tovább.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.