Ez a csapatunk – Zoran Radojevic: a hideg fej dönt

zoki_300x300A harmadik szezonját Orosházán töltő átlövőnk szerint mindenki a legjobbját nyújtja a csapatnál, és ennek meg is lesz az eredménye a szezon végére. Játékos pályafutása után is maradna a kézilabdánál, a magyar nyelvet pedig minden nap tanulja.

2016 januárjában adtunk hírt arról, hogy fél plusz egy évre szerződött az Orosházi FKSE-LINAMAR együtteséhez a szerb Zoran Radojevic. Azóta már hosszabbított klubunknál jobbkezes átlövőnk, aki jól érzi magát a csapatban, a városban, a magyar bajnokságról pedig csapattársaihoz hasonlóan gondolkodik, és bízik a meglepetés eredményekben.

– Ez a harmadik szezonom Orosházán, ahol jól érzem magam, igazi jó hangulatú csapatról van szó. A szezon eddigi részében ugyan némi eredménykrízis volt tapasztalható, de azon dogozunk, hogy ezt áthidaljuk. Hosszú a szezon, bőven van idő arra, hogy kijavítsuk a botlásokat, és elérjük a kitűzött célunkat – emeli ki Zoran, hozzátéve rögtön, hogy arra törekednek, mindenki a legjobbját adja a csapatot és az edzői stábot illetően is. Elégedett a klubnál zajló munkával.

(Fotó: Kocsis Alíz)

Zoran elégedett a klubnál zajló munkával (Fotó: Kocsis Alíz)

A bajnokságot ő is nehéznek és kiszámíthatatlannak értékeli, a két első helyezettet leszámítva kiegyensúlyozott pontvadászatot lát.

– Egy nagyon érdekes bajnokságról van szó. Ha nem vesszük az érinthetetlennek számító Veszprémet és a Szegedet, bárki bárkit megverhet, a helyszíntől függetlenül. Mi is mindenkivel tudunk egál körüli eredményt játszani, és reménykedünk is abban, hogy a Tatabánya, Csurgó, Füred szintű csapatokat itthon meg tudjuk lepni. Véleményem szerint csapatunk képes megismételni a tavalyi hetedik helyezést.

Átlövőnk kiemeli, az ebben a szezonban is már többször tapasztalt drámai végjátékban a legfontosabb, hogy az érzelmeket félre tudják tenni, és hideg fejjel döntsenek a kiélezett szituációkban. Úgy véli, ezen a területen van még hova fejlődniük, de ezen (is) dolgoznak nap mint nap.

A komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, többek között a szerb, portugál, svéd és lengyel bajnokságot is megjárt Zorán azt mondja, nagyon jól érzi magát a klubnál, a városban.

(Fotó: Szente Benjámin)

Szerb átlövőnk szerint megismételhető a tavalyi hetedik hely (Fotó: Szente Benjámin)

– Több Balkánról származó játékos is van a csapatban, de ezen felül is megvan a jó kis társaság, a kiváló csapat, sok időt töltünk együtt. Nehéz edzések követik egymást, ha mégis van egy kis szabadidőm, pihenek, ha szabadnapot is kapunk, Szegedre szoktam átmenni, kirándulni, várost nézni.

Azt még nem tudja, meddig marad a pályán, legfőképp az egészsége határozza meg ezt, de abban biztos, játékos karrierje után is a kézilabda területén maradna, hiszen egész életében ez a közeg vette körül. Azt ugyan nem árulta el, melyik a kedvenc magyar szava, azt viszont megtudtam még, immár magyar nyelven tőle, hogy minden nap tanul valamit.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.