A higgadtabb, jobban koncentráló Dabasé a két pont

RJU_0239Orosházi FKSE-LINAMAR – Dabas KC VSE 23-26 (13-14)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 350 néző. V.: Bacs, Bóna. Orosháza: Herjeczki – GYENE 8 (2), Németh G. 2, Srsen, Milas 4, Markoski 1, Németh L. 2. Cs.: Szabó L. (kapus), Morva 2, Z. Radojevic 1, Antal, Ferenczi 2, Knezevic 1. Vezetőedző: Buday Dániel. Dabas: HOLLÓ 2 – Országh 1, PETROVSKI 4, dr. Bíró 1, Simovic 1, HALÁSZ 5, Kekezovic 4 (4). Cs.: Kovács P. (kapus), Slachta 2, Bakos 2, Lókodi, Lepsényi 1, Zakics 3. Vezetőedző: Tomori Győző.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

Az első találat Gyene nevéhez fűződött, aki aktívnak bizonyult a félidő első részében. Ezzel együtt sem tudott komolyabb lépéselőnybe kerülni az Orosháza, sőt, volt, hogy az első negyedórában a Dabas vezetett, többször is. A félidő felénél járva gyakorlatilag sort cserélt Buday Dániel, magasítva a védőfalat és nyilván támadásban is sokkal pontosabb befejezéseket remélt, mert a vendégek kezdtek egyre inkább elhúzni. A vészkapusos megoldás nem akart bejönni, rövid időn belül az amúgy remekül védő Holló kapus pontos dobásainak köszönhetően már a második gólt kapta az Orosháza. Labdaeladások, ziccerben pontatlan lövések borzolták a hazai szurkolók idegeit. A hajrában a dabasiak is bele-belehibáztak, hazai oldalon pedig végre átgondoltabbá váltak a támadások és a 27. percben Knezevicék megfordították az eredményt. Az utolsó percekben újra előjöttek a hibák, és így kettős orosházi emberhátrányban, dabasi előnnyel térhettek szusszanni a felek.

aaa (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

aaa (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Nagy harci kedvvel folytatták a mérkőzést az orosháziak, de a helyzetét nehezítette, hogy jó darabig szinte folyamatosan emberhátrányban játszottak. Nem engedte el egymás kezét a két csapat, szorosan alakult a mérkőzés. A sorozatos kiállítások ellenére remekül tartotta magát az OFKSE, amely a 40. percben a mérkőzés során először birtokolt kétgólos előnyt. Egy, a Milassal szemben elkövetett durva szabálytalanság után Lepsényit kétszer két percre kiállították, de nem könnyen tudott élni a lehetőséggel a házigazda. A fekete mezben játszó dabasiak harci kedve nem csökkent, később kettős emberhátrányban lőttek gólt.

A hajrába teljesen nyílt küzdelemben fordultak a csapatok. Az edzők mindkét oldalon éltek az időkérés lehetőségével. A dabasiak az utolsó percekben sokkal koncentráltabbak és nyugodtabbak voltak és végül megnyerték a mérkőzést.

Buday Dániel: – Ilyen rossz játékkal, ilyen fegyelmezetlenül, ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Meghatározó játékosaim nem tudtak hozzátenni a játékhoz.

Tomori Győző: – Végig kiélezett csata folyt a pályán, apró momentumok és néhány extrateljesítmény döntötte el a két pont sorsát.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.