Válogatott munkában Koi Endre

koi_300x300Komoly kihívásként és egyben fejlődési lehetőségként értékeli másodedzőnk, Koi Endre, hogy Gyurka János szövetségi edzővel dolgozhat az ifjúsági válogatott élén. Októberben volt az első összetartás, az Olimpiai Reménységek Versenyére készülnek.

Az ausztriai Négy Nemzet-tornán debütált a magyar férfi ifjúsági kézilabda-válogatott kispadján az Orosházi FKSE másodedzője, Koi Endre. A klubunkhoz nyáron Balmazújvárosból érkezett szakember nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy felkérték arra, a korosztály legjobbjaival dolgozzon.

– Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, és nagy élmény, kihívás, hogy a 2000-2001-es korosztály legjobb hazai játékosait fejleszthetem. Szeptember óta dolgozunk együtt, októberben pedig megvolt az első összetartásunk Balatonbogláron. Az edzőtábort a három meccset hozó Négy Nemzet-torna követte Ausztriában, ahol a hazaiak mellett Svájc és Bosznia-Hercegovina csapataival vettük fel a versenyt – emeli ki Endre, aki bízik abban, válogatott tapasztalatait az orosházi klubnál is kamatoztathatja.

– Szakmai fejlődést jelent számomra is ez a feladat. Nagy lehetőség Gyurka János szövetségi edző mellett tapasztalatot szerezni és tanulni, valamint megmérettetni magam nemzetközi mezőnyben is. Legközelebb decemberben lesz összetartásunk, készülünk a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyére.

Felnőttcsapatunk szakemberétől megtudtuk, hogy a válogatott feladatokat és az orosházi munkáját könnyedén össze tudja egyeztetni, hiszen a férfi versenyprogramba beiktatják az ún. válogatott heteket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.