Ez a csapatunk – Németh Gábor: szeretjük, amit csinálunk

nemethgabi_17_smA negyedik szezonját Orosházán töltő átlövőnk szerint a befektetett munka meghozza gyümölcsét. A kézilabda mellett legtöbb idejét 7 hónapos kisfia tölti ki, azt mondja, belerázódott az apaszerepbe. Edzőként dolgozik, és nyelvvizsgára is készül a diplomaszerzéshez.

2014 nyarán Győrből érkezett hozzánk 27 éves balkezes átlövőnk, aki ma már alapembernek számít felnőttcsapatunkban. Komoly munkát tett le az asztalra az elmúlt években, és úgy véli, az egész csapatra jellemző kemény felkészülés meghozza most már az eredményt a jelenlegi bajnokság vonatkozásában is. Azt mondja, a Veszprémet és Szegedet leszámítva ma már senki nem mehet biztosra, bízik abban, a meglepetés eredmények nekünk csak pozitívan mutatkoznak majd meg.

Aaa

“Benne van csapatunkban a középmezőny”

– Nehezen lendültünk bele ebbe a bajnokságba, amiben közrejátszott a nem túl kedvező sorsolásunk is, hiszen nagyon erős csapatokkal indítottunk. Úgy gondolom, látszik a befektetett munka. A tavalyi negyedik helyezett Budakalász otthonában is bizonyítottuk, elsősorban magunknak, hogy a tavalyi hetedik helyezés nem csupán egy kiugró eredmény volt. Benne van a csapatunkban a középmezőny, ha tovább csináljuk a dolgunkat, ennek látható eredménye lesz, akár már szombaton a Dabas ellen is.

Gábor is kiemeli, hogy három fronton kell helytállniuk, a bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Liga Kupában az elmúlt hetekben győzelmek jelzik a munkát. Úgy fogalmaz, bár kívülről megterhelőnek tűnhet, a jól elosztott terhek nagyban segítik a csapatot.

– Edzőnk nagyon jól elosztja a terheket, nincs olyan, hogy valaki 60 percet játszik, más pedig nem kap egy perc játéklehetőséget sem. Természetesen, ha valakinek jól megy, több időt tölt a pályán. Tudnunk kell, hogy mi vállaltuk ezt a feladatot. Profi sportolók vagyunk, együtt, közös erővel kell tolnunk azt a bizonyos szekeret. Szeretjük, amit csinálunk, és biztos vagyok abban, ez a végelszámolásnál az eredményeken is megmutatkozik majd.

Átlövőnk szerint a szövetség légiós korlátozása előidézte azt, hogy csak azok a külföldiek maradtak, illetve jönnek hazánkba, akik nagyon jó minőséget képviselnek, így folyamatosan erősödik a bajnokság.

– Nagyon nehéz feladatunk van. Az első két helyezettet leszámítva senki sem mehet biztosra. Kiélezett a bajnokság idén is, ahol meglepetés eredmények születhetnek, és már születtek is. Bízunk abban, nekünk a legjobb lesz, minden téren.

Bbb

A jó teherelosztás segíti a csapatot – hangsúlyozza Gábor

Gábor edzőként is kamatoztatja tudását Orosházán, több korosztállyal dolgozott már (nem csak nálunk, már Győrben is), jelenleg az U14-eseknél másodedző Kovács Attila edző mellett. Nem csak ezzel gondol a profi sport utáni karrierjére: harmadéves a Kodolányi főiskola gazdálkodás-menedzsment szakán, jelenleg épp a német nyelvvizsgára készül gőzerővel.

Sokan tudják róla, hogy imád horgászni, bár most a hideg idő beköszöntével ez háttérbe szorul. Bőven akad örömteli teendője így is, hiszen szinte minden szabad percét családja tölti ki. Imád héthónapos kisfiával, Patrikkal lenni, úgy fogalmaz, már bele is rázódott az apaszerbe, ami hatalmas élmény számára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.