Ez a csapatunk – Morva Zoli: 120 százalékon kell dolgozni

morvazoli_17Azt, hogy szívét-lelkét kiteszi a pályára, ha lehetőséget kap, láthatjuk a meccseken. Azt viszont kevesen tudják, hogy néhány hete már gyerekekkel is foglalkozik, ha pedig szabadideje van, családi, baráti körben pihen.

A balmazújvárosi kitérő után immár a második szezonban erősíti ismét az Orosházi FKSE-LINAMAR felnőttcsapatát Morva Zoltán, aki bízik a csapatban, és a középmezőny elérésében a szezon végére. Azt azért kiemeli ő is, nem könnyű a feladat, hiszen a legtöbb találkozón apróságok döntenek, melyeket nagyban befolyásol a napi forma.

– Jó csapatunk van. Láthattuk a tavalyi szezon második felében, hogy ha tényleg 100 százalékig koncentrálunk és nincsenek külső tényezők, sok mindenre képes a gárda. Szerencsére a nyáron sem történt jelentős változás a keretben, így folytathattuk a megkezdett munkát Buday Dániel vezetésével. A mostani szezonunk nem úgy indult, ahogy terveztük, Egerben és itthon, a Komló ellen is reális pontszerzési esélyünk volt, de sajnos mindkét meccs elúszott. Igyekszünk javítani a formán – vázolja az eddigieket a június végéig szerződéssel rendelkező Zoli, hozzátéve, ha betartják, amit a meccsek előtt megbeszélnek, pontokat szerezhetnek.

aaa

Amikor pályára kerülök, kiteszem a szívemet – hangsúlyozza Morva Zoltán (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

– Úgy gondolom, ha nem 100, akkor 120 százalékot kell kitenni a pályára annak érdekében, hogy a győzelmek meglegyenek. A szakmai munkát jónak ítélem meg, van két fiatal edzőnk, jól felkészítenek minket, fizikálisan rendben van a csapat. Természetesen dolgoznunk még kell, a taktikát csiszolni szükséges. Bízunk közönségünk támogatásában is. Köszönjük azoknak, akik erre a szezonra is mellettünk maradtak, és a hazai mérkőzéseken, néhányan idegenben is velünk együtt küzdenek a győzelemért.

Irányító játékosunk is elmondja, akárcsak csapattársai, hogy a 7-9. helyet tűzték ki célnak, ami a megerősödött magyar bajnokságban, ahol kiélezett küzdelmet hoz minden meccs, nem lesz könnyű feladat.

– Minél több hazai mérkőzést jó lenne hozni és idegenből is pontokat rabolni, ami azért látjuk, hogy nem egyszerű feladat. Amikor pályára kerülök, támadásban és védekezésben is kiteszem a szívemet. A rutin most már valamilyen szinten megvan, fizikálisan rendben vagyok, aztán látjuk, a napi forma mit hoz. Minden meccsen csak az adott mérkőzéssel kell foglalkozni, arra szükséges maximálisan koncentrálni – teszi hozzá Zoli, akitől azt is megtudjuk, neki nincs semmilyen babonája a bajnokik előtt, abban viszont biztos, hogy fejben is maximálisan ott kell lenni az adott estén.

bbb

Irányítónk szerint minden meccs kiélezett küzdelmet hoz majd (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A B-válogatottat is megjárt Morva Zoli néhány hete immár a pálya másik oldalán is tevékenykedik, péntekenként az utánpótlásképzésben vesz részt Kósa Balázs mellett dolgozva.

– Új feladat, mellyel még most ismerkedek. Nem gondoltam, hogy ennyire csibészek a mai srácok. Korábban nem szerepelt a terveim közt, hogy az edzői szakmával ismerkedjek, de az elmúlt néhány hétben már megfogalmazódott bennem, hogy nagyobb gyerekekkel, fiatalokkal szívesen foglalkoznék.

Bár ideje zömét neki is kitöltik az edzések, meccsek, és minden, ami a kézilabdás pályafutáshoz tartozik, a néhány szabad órájában szívesen van családja, barátai körében, és Dalmával közös labrador kedvencük is nyújt jóleső feladatot, felelősséget. A vasárnap estéi is foglaltak, legalábbis szeptembertől február elejéig, Zoli ugyanis hatalmas amerikai foci szurkoló.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.